Заливний пиріг з огірками та цибулею

Заливний солоний пиріг на кефірі зі смаженою цибулею, хрусткими огірочками і картоплею. Нескладний у виконанні картопляний пиріг не вимагає багато зусиль і витрат, а так порадує ваших дорогих!

Інгредієнти

Для тіста

  • Кефір (250 мл) - 1 скл.
  • Сода - 2/3 ч. л.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Крупа манна - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно (250 мл) - 1 скл.
  • Олія соняшникова - 4 ст. л.

Для начинки

  • Цибуля ріпчаста (велика цибулина) - 1 шт
  • Огірок маринований (огірочки хрусткі) - 6 шт
  • Олія - ​​1 ст. л.
  • Картопля (відвареної) - 3 шт
  • Кунжут (чорний і білий) - 1/4 ст. л.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 6

Ставимо варити картоплю, нарізавши її дрібними кубиками, трохи посоливши.
Робимо тісто. У кефір кладемо цукор, сіль і соду. Сода погаситься в кефірі. Розбиваємо яйця і все з'єднуємо.
Кладемо манку, перемішуємо і даємо постояти хвилин 5, щоб вона розбухла.
Просіваємо борошно і втручається в суміш потроху. Наливаємо масло. Ретельно все з'єднуємо і тісто наше готове. Тісто по консистенції як густа сметана.
Робимо начинку. Цибулю ріжемо тонко.
Обсмажуємо на соняшниковій олії. Ріжемо огірки дрібно і відправляємо до цибулі.
Огірки обсмажуємо з цибулею до повного випаровування рідини.
Картопля готова, зливаємо з неї воду. Відправляємо її до огірків з цибулею. Перемішуємо і начинка наша готова.
Беремо форму. Я взяла силіконову D-20 см і заввишки 5 см, намочила її і виклала половину тіста на низ. Потім - всю начинку. Вийшов товстий шар.
Зверху докладиваємо тісто і розрівнюємо його лопаткою. Присипаємо кунжутом чорним і білим. Якщо його немає, то це робити не обов'язково. Ставимо в розігріту духовку до т-180 С на 45 хвилин. Десь хвилин через 20 я накрила верх фольгою, щоб він сильно не зарум'янился і не підгорів. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Перевіряємо лучиною і виймаємо з духовки. Даємо трохи охолонути і перекладаємо на блюдо. Наш пиріг солоний на кефірі гарний коли теплий або остиглий. Це дуже смачно. У багатьох кухнях світу існують пироги з солоними і гострими огірками. Спробуйте!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі