Яблучний рецепт в мультиварці

Пишний і смачний пиріг з яблуками в мультиварці, легкий в приготуванні!

Інгредієнти

  • Яблуко - 500 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1,5 скл.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 1 скл.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сметана - 1/2 скл.
  • Цукрова пудра - 30 г
  • Сік лимонний - 3 ч. л.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 8

Параметри приготування в мультиварці:
Потужність: 670 Ват

Програма: випічка (60 хвилин)

Готуємо тісто для пирога:

У глибокій ємності з'єднуємо розтоплене вершкове масло, цукровий пісок і ванільний цукор.

Перемішуємо. В вершкову масу додаємо по одному яйцю, при цьому, не перестаючи, вимішуємо віночком або міксером, але на маленькій швидкості, в однорідну масу.

Потім додаємо сметану і знову добре вимішуємо.

В окремій мисці просіюємо борошно (щоб тісто було пишним). У просіяне борошно додаємо сіль і харчову соду, перемішуємо.

У вершково-яєчну масу поступово додаємо борошно з сіллю і содою, постійно перемішуючи віночком або міксером (на невеликій швидкості) щоб не було грудочок і тісто вийшло однорідним. Тісто довго не замішувати!

Готовим тістом заливаємо яблука в мультиварці. За допомогою лопатки акуратно все разрівнюємо.

Готуємо яблука, їх необхідно помити, розрізати на половинки і вирізати серцевину. Потім нарізаємо тонкими скибочками, можна звичайним ножем, а можна скориставшись овочерізкою, тоді скибочки вийдуть гарантовано тонкими і однакової товщини.

Нарізані скибочки яблук необхідно скропити лимонним соком, для того щоб фрукти не потемніли, поки ми будемо замішувати тісто.

Чашу для мультиварки змащуємо вершковим маслом. На дно чаші викладаємо підготовлені яблука.

В мультиварці виставляємо режим «Випічка» на 1 годину. Після того як яблучний пиріг приготується, необхідно залишити його в мультиварці під закритою кришкою ще приблизно хвилин на 15-20, щоб пиріг не опал і залишився повітряним.

Після цього готовий пиріг виймаємо з мультиварки, перевертаємо і даємо йому повністю охолонути. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі