Рецепт на кефірі з м'ясом

Ситний, великий і смачний пиріг на кефірі. Готувати не складно і з простих доступних продуктів.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 350 г
  • Кефір - 200 мл
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Сода - 0.5 ч. л.

начинка

  • Фарш м'ясний - 400 г
  • Молоко - 3 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста (невеликих або 1 велика цибулина) - 2 шт
  • Петрушка - 2 ст. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Перець чорний - 1 пуч.
  • Часник - 1 зуб.

додатково

  • Сметана - 10 мл
  • Кунжут - 2 ч. л.
У мисці з'єднати кефір, олію, яйце, сіль і соду. Перемішати.
Додати 300 г борошна, перемішати. Додати частинами борошно, що залишилося. Замісити м'яке, трохи липке тісто. Якщо тісто сильно липне до рук при замісі, змастити руки олією. Борошном забивати тісто не потрібно. Замотати в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Дрібно нарізати цибулю. Петрушку подрібнити. У фарш додати цибулю, петрушку, молоко, сіль і перець. Добре перемішати.
Тісто розкачати в пласт товщиною 5-7 мм.
На середину викласти всю начинку.
Зібрати краї тіста в середину і добре защипнути, щоб не було зазорів. Інакше може витекти весь сік з начинки. Приплюснути пальцями.
Акуратно перенести на застелений пергаментом деко швом вниз.
Змастити сметаною і зробити невеликі надрізи ножем. Посипати за бажанням кунжутом.
Випікати при 170 градусах 45 хвилин до зарум'янювання пирога. Готовий пиріг на кефірі накрити рушником на 10-15 хвилин і можна нарізати.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі