Варіант зі шпинатом з тіста філо

Зовсім не клопіткий у виготовленні пиріг, відмінно підійде до Вашої ранкової чашки кави.

Інгредієнти

  • Сир - 300 г
  • Сир голландський - 120 г
  • Моцарелла - 125 г
  • Шпинат - 200 г
  • Тісто філо - 150 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Олія - ​​70 мл
  • Молоко - 70 мл
  • Сіль - 1 пуч.
  • Часник - 1 зуб.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 4

Готуємо начинку. Шпинат розморозити, зайву воду злити. У мисці змішати сир, натертий тврдий сир, моцарелу і зубчик часнику, яйця і шпинат.
Суміш злегка посолити і перемішати. Розморозити тісто філо / я використовувала готове / і розділити його на 3 рівні частини.
На дно рознімної форми викласти папір для випічки. Змастити її і бортики форми рослинним маслом. Дно форми в 5 - 6 шарів засипати рваними шматочками тіста філо. Злегка скропити його рослинним маслом. На тісто викласти половину начинки. Для заливки змішати 70 мл. рослинного масла і 70 мл. молока. Рвані шматочки тіста філо викупати в половині заливки і викласти в форму. Зверху розподілити решту начинки. Посипати пиріг залишками тіста.
Заливку рівномірно розподілити по всій поверхні пирога.
Помістити форму з пирогом в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати близько 40 хвилин до утворення золотистої скоринки.
Нам не вдалося дочекатися поки пиріг охолоне. Звичайно, холодним він був би порізаний акуратніше, але зате в теплому вигляді в ньому збереглися приголомшливі нитки моцарели, які тягнуться за виделкою.
Цей нехитрий і простий у приготуванні пиріг послужить прекрасним доповненням до чашки запашної кави, або келиху білого сухого вина.
Для випічки пирога я використовувала форму 17 см. В інтернеті є схожі рецепти, але даний відрізняється за складом інгредієнтів і способу приготування. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі