Варіант зі шпинатом, рікоттою і пармезаном

Цей пиріг хороший як в теплому, так і в холодному вигляді. Робити його можна з додаванням різної муки, так само як і з однієї пшеничної, без додавань, і з різними видами сиру. У будь-якому варіанті він виходить смачним.

Інгредієнти

для тіста

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Білок яєчний - 1 шт
  • Цукор - 3 г
  • Сіль - 3 г
  • Сметана - 150 г
  • Масло вершкове - 80 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Борошно цільнозернове (пшеничне) - 150 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

для начинки

  • Шпинат (свіжий або заморожений) - 500 г
  • Сіль - 2 г
  • Суміш перців - 1 г
  • Коріандр - 1 г
  • Рікотта - 250 г
  • Пармезан - 100 г

для змазування

  • Жовток яєчний - 1 шт

посипка

  • Насіння льону - 1 ч. л.
  • Кунжут - 1 ч. л.

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 8

Всі продукти в цьому рецепті повинні бути кімнатної температури. Змішати 2 яйця і 1 білок з сіллю і цукром. Додати сметану і вершкове масло. Перемішати до однорідності. Просіяне борошно з'єднати з розпушувачем і додати до суміші. Потім додати пшеничне цільнозернове борошно. Замісити м'яке еластичне тісто. Загорнути тісто в харчову плівку і прибрати в холодильник на 30 хвилин. Подрібнити листя шпинату. Тушкувати їх в сковороді кілька хвилин. Відкинути масу в сито і віджати зайву рідину. Остудити. Змішати в окремій ємності з сиром рікотта. Розділити тісто на дві нерівні частини. Більшу частину розкачати в круглий пласт діаметром ~ 27 см. Викласти на нього начинку. Зверху присипати тертим пармезаном. Розкачати другу частину тіста в круглий пласт меншого діаметру. Накрити їм зверху виріб. Защипнути краї, утворивши валик. Наколоти виріб виделкою. Змастити жовтком. Посипати зверху насінням льону і кунжутом. Випікати в розігрітій до 180 ° C духовці 35-40 хвилин. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі