Пиріг "Дует" тертий

Всім привіт! Прошу тапками не кидати. Знаю, що в інтернеті дуже багато рецептів тертих пирогів, але ось такого я не знайшла. Всіх любителів гарбуза чекаю до себе в гості: смачний гарбузовий тертий пиріг з бурштиновими шматочками гарбуза, карамелізованими в апельсинової карамелі. Милості прошу!

Інгредієнти

терте тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 350 г
  • Цукор - 150 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Масло вершкове (або вершковий маргарин) - 100 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

гарбузова начинка

  • Гарбуз (чиста вага) - 500 г
  • Апельсин - 1 шт
  • Цукор - 50 ... 80 г
  • Масло вершкове - 50 г
Тісто можна замісити руками, але я користуюся комбайном з насадкою ніж: віходить швидко і просто. У чашу комбайна додаємо вершкове масло (маргарин) кімнатної температури, додаємо яйця, цукор і подрібнюємо все до утворення гладкої, однорідної маси.
Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем і всю додаємо в чашу. Кілька хвилин подрібнюємо суміш. Має вийти липке, м'яке, що не забите борошном тісто.
Ділимо тісто на 2 однакових шматочка, розплющуємо їх і прибираємо на 1-1,5 годин в морозильну камеру (в моїй - 20 ° С). Тісто має добре затвердіти, тоді його без проблем можна буде натерти на тертці.
Поки твердне наше тісто, приготуємо гарбузову начинку: гарбуз нарізати НЕ великими шматочками. З апельсина зняти цедру на дрібній тертці.
З апельсина вичавити сік.
У сковороду (бажано з товстим дном) викласти цукор (в залежності від солодощі гарбуза додати або 50 або 80 г), цедру, вершкове масло, додати апельсиновий сік. На найбільшому вогні, постійно помішуючи, зварити карамель (у мене на це йде зазвичай 3-5 хвилин).
Як тільки по поверхні карамелі піде багато великих бульбашок, додаємо гарбуз і, не перестаючи помішувати і не збавляючи вогонь, обвалюємо кожен шматочок гарбуза в карамелі. Спочатку гарбуз виділить сік, але він дуже швидко випарується. Відключаємо вогонь і даємо нашій начинки повністю охолонути.
Беремо форму Ø20 см, добре змащуємо її олією. На дно натираємо на крупній тертці 1 частину замороженого тіста.
Зверху викладаємо нашу гарбузову начинку і розрівнюємо.
Зверху засипаємо 2 частиною натертого на крупній тертці тіста.
Випікаємо в попередньо розігрітій до 170 ° С духовці 30-35 хвилин. У мене електрична духовка, випікала в режимі верхній і нижній тен з вентилятором, ну а ви орієнтуйтеся по своїй духовці. Готовий пиріг витягуємо з духовці, залишаємо у формі хвилин на 15-20.
Витягуємо з форми і даємо повністю охолонути.
Тертий гарбузовий пиріг "Дует" готовий. Приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі