Тертий пиріг

Як приготувати смачний і пісний, пісочний і сирний, лінивий, шоколадний тертий пиріг - дуже популярна і смачна ласощ, яка дуже легко і швидко готується. Рецепти приготування з вишнями, з сиром і яблуками, смородиною і полуницею, з абрикосовим і яблучним варенням, з маргарином і майонезом, на смальці і маргарині, на сметані і кефірі, на майонезі з ревенем, з розпушувачем і майонезом, рецепт в мультиварці і мікрохвильовці, без масла з творогом, без соди, яєць і сметани, без розпушувача, з гарбузом і горіхами, на жиру, з повидлом класичний і простий рецепт, з клубнікою і крохмалем, на кислому молоці, маргарин, на маслі і олії, на жирові. Як спекти тертий пісочний і яблучний, лимонний пиріг, з вишнею і малиною, з абрикосами і сливами, з ягодами і лимоном, до чаю. Як зробити тертий пляцок з варенням і повидлом. Тісто на тертий пиріг, рецепти приготування - Вишиванка і Крошка, готовим і едим дома, інгредієнти. Готуйте і насолоджуйтеся!

Яблучні пироги! Як це смачно! І як складно вибрати якийсь один рецепт цього кулінарного дива.. Адже їх існує просто сила-силенна! Я пропоную вашій увазі тертий пиріг з корицею.

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче - 3 шт
  • Масло вершкове (можна маргарин) - 100 г
  • Майонез - 150 г
  • Цукор - 1 скл.
  • Сода гашена оцтом - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 800 г

начинка

  • Яблуко (великих) - 2 шт
  • Кориця (за смаком)
  • Цукор - 2 ст. л.

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 4

Сьогодні нам захотілося чогось смачненького, і я згадав рецепт, який моя мама готувала 2 роки тому. Після 2 годин роздумів я вирішив все-таки зробити цей тертий пиріг. Ось він.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 1 скл.
  • Варення (за смаком)
  • Сода гашена оцтом - 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 скл.

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 10

Який смачний вийшов пиріг! Солодкий, розсипчастий.. ммм.. Чому саме з винограду? Тому що, його зараз повно, три види в саду висять. В звичайному вигляді виноград набрид, вирішила використовувати його в випічці. І не дарма! Дуже смачно!

Інгредієнти

  • Виноград (середня китиця) - 1 шт
  • Спред (маргарин) - 200 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно (+ - 1 ст. в залежності від борошна) - 3.5 скл.
  • Цукор (+2 ст. л для посипання) - 1 скл.
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Сметана (будь-яка, у мене 20%) - 2 ст. л.

Час приготування: 105 хвилин

Кількість порцій: 6

Терті пироги дуже універсальні - між шарами тертого масляного тіста можна прокласти будь-яку солодку начинку (сир, терті яблука з цукром, густе варення без кісточок, шоколадну крихту). З цим тістом ніколи не виникає проблем. В даному рецепті варіант приготування тертого пирога. Цей смачний пиріг на сметані оцінять і діти і дорослі.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Масло вершкове - 70 г
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Цукор - 1/2 скл.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 1 шт

начинка

  • Сир - 180 г
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сметана - 3 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Ніжне, хрустке пісочне тісто з лимонним ароматом і дуже соковита, ароматно-ванільна сливова начинка роблять цей начебто звичайний сливовий пиріг дуже привабливим!

Інгредієнти

тісто

  • Масло вершкове - 250 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2 скл.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 50 г
  • Цедра лимона - 1 ст. л.

начинка

  • Слива - 500 г
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Пудинг ванільний - 40 г

Дуже ніжний всередині і трохи хрусткий зовні! Яблучно-сирну начинку ідеально доповнює лимонно-коричневий аромат! Мені здається, в цьому пирозі з сиром поєднуються всі мої найулюбленіші смаки.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Масло вершкове - 150 г
  • Цукор - 70 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Цедра лимона - 1 шт
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Стружка кокосова - 1 ст. л.

начинка

  • Сир - 400 г
  • Сметана - 240 г
  • Цукор - 80 г
  • Яблуко - 3 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Ванілін - 1 ч. л.

Час приготування: 60 хвилин

Іноді хочеться почастувати рідних чимось смачним, домашнім. Але не завжди на підготовку є багато вільного часу, та й в гаманці не густо. На виручку прийде тертий горіховий пиріг, який готується на раз-два-три і готується з підручних продуктів, які завжди є вдома або в будь-якому прилеглих магазинчиків. Незвичайну нотку додає присутність горіхів в рецепті.

Інгредієнти

  • Горіхи - 60 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 2.5 скл.
  • Ванілін - 1 пуч.
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 180 г
  • Цукор - 0.5 скл.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Повидло (або будь-який джем) - 1 скл.

Дуже смачний тертий пиріг з пісочного тіста, просто і швидко приготувати. Виходить ніжний і розсипчастий пісочний пиріг! Цей смак, знайомий з дитинства!

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Масло вершкове (або маргарин) - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 450 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ванілін - за смаком
  • Повидло (або густе варення) - 250 г

Час приготування: 40 хвилин

Такого ніжного і розсипчастого тертого яблучного пирога ви ще ніколи не пробували.

Інгредієнти

  • Масло вершкове - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 200 г
  • Яблуко - 2 шт
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Сіль - 0.5 ч. л.

Час приготування: 30 хвилин

Класичний тертий пиріг з варенням за рецептом, адаптований для аерогрилю. Пропікається завжди повністю! Кухня: Російська

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 210 г
  • Цукор (+/- 10 г - варіюється від ступеня солодкості начинки) - 90 г
  • Маргарин (або спред / вершкове масло - розтопити) - 50 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Розпушувач тіста (при відсутності його можна замінити на 0,5 ч.л. соди + 1 ч.л. оцту (3%)) - 1 ч. л.
  • Ванілін (на кінчику ножа) - за смаком

начинка

  • Варення (у мене сливове) - 200 г

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 6

Пропоную нескладний у виконанні тертий пиріг з яблуками. Рецепт побачила в соцмережах, сподобався, вирішила повторити, про що не шкодую. Пиріг вийшов смачний, начинка солодка з невеликою кислинкою, верх пирога хрусткій, взагалі дуже смачно! Відмінність від інших схожих пирогів в начинці, яблука тут готуються в цукровому сиропі, а не натираються на тертці. Однозначно буду пекти ще не раз. Пригощайтеся)

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне (в / с) - 350 г
  • Цукор - 170 г
  • Масло вершкове (можна замінити на маргарин) - 170 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Розпушувач тіста (використовувати відповідно інформації на упаковці (у мене 20 гр. на 700 г борошна, тому використовувала половину пакетика)) - 10 г
  • Ванілін - 1 пуч.
  • Сіль - 1 пуч.

начинка

  • Яблуко - 3 шт
  • Цукор (у мене звичайний (в оригіналі коричневий)) - 80 г
  • Вода - 3 ст. л.
  • Сік лимонний (мені знадобилося 1/2 середнього лимона) - 3 ст. л.
  • Груша - 1 шт
  • Кориця - 1 ч. л.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 12