Чорничний рецепт з сирним кремом

Ніжний сирний пиріг, не сухий, в міру вологий, з ягодами чорниці, з сирно-ванільним кремом, прикрашений чорницею в желе. Відмінно підійде для сімейного затишного святкового чаювання.

Інгредієнти

тісто

  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Йогурт (чорничний) - 200 мл
  • Сода (1 ч.л.) - 1 пач.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Чорниця - 5 ст. л.

сирний крем

  • Сир - 200 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Йогурт (чорничний) - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор (8 гр) - 1 пакет
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.

желе

  • Сік ягідний (чорничний) - 120 мл
  • Желатин (10гр) - 1 пач.

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 8

Тісто готується досить швидко, тому відразу приготуйте форму, - я брала роз'ємну діаметром 24 см (можна і трохи більше, корж дуже добре піднімається), змастила вершковим маслом і посипала манкою, поставила в холодильник, духовку включите на 190 С. Розм'якшене масло розтерти з цукром (це я роблю ложкою), і додаючи по 1 яйцю, ретельно все збивати (а тут вже потрібен віночок або міксер).
Вийде ось така повітряна маса, в яку вливаємо йогурт і ретельно все ще раз збиваємо.
Потім додаємо просіяне борошно і соду. Тісто як густа сметана.
Додаємо 3 ст. л. чорниці і акуратно все перемішати ложкою.
Вилити тісто у форму і викласти на поверхню тіста ягоди, які залишились, поставити в розігріту духовку, випікати 30 хвилин (рівно стільки у мене пішло часу на мій пиріг), орієнтуйтеся по своїй духовці, пиріг перевіряємо на суху лучину.
Даємо пирогу трохи охолонути в формі.
Потім перекладаємо на блюдо і даємо повністю охолонути.
Готуємо крем, - сир, розм'якшене масло, ванільний цукор, йогурт і цукрову пудру пробити занурювальним блендером до однорідного стану, прибрати ненадовго в холодильник. На остиглий пиріг одягнути кільце від рознімної форми (я це зробила більше для підстраховки, у мене воно ніякої ролі не зіграло), викласти весь крем на пиріг і поставити в холодильник для повної стабілізації крему, приблизно на 2-2,5 години.
Приготуємо желе для прикраси, - желатин розвести в ягідному соку (у мене від чорниці в цукрі, домашній), нагріємо до теплого стану, ні в якому разі не кип'ятити! Трохи остудити. На сирний крем викласти ягоди чорниці, акуратно ложечкою полити остиглим желейним соком, для закріплення ягід і приберемо в холодильник до повного схоплювання желе, на це піде приблизно хвилин 30.
Желе, яке залишилось, я розлила ось в такі маленькі формочки з під цукерок і відправила в морозилку для більш швидкого застигання.
Прикрасити пиріг на свій розсуд і фантазію (у мене з цим не дуже).
Дати пирогу постояти ще хвилин 30 в холодильнику і можна подавати до столу. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі