Рецепт з куркою для гостей

Цей пиріг на кефірі виручає, коли гості, що називається "на порозі". Тісто виходить ніжним і м'яким. Цей смачний пиріг з куркою до душі навіть маленьким вередунам, не кажучи про дорослих. Шматки пирога відлітають в мить!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 скл.
  • Кефір - 500 мл
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Приправа (для курки) - 2 ч. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Сода гашена оцтом - 1 ч. л.

начинка

  • Філе куряче - 500 г
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт
  • Кріп - 1 пуч.
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Суміш перців (за смаком)
  • Сир твердий (краще голландський) - 200 г
  • Олія (для обсмажування цибулі) - 4 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 8

Чистимо і дрібно ріжемо цибулю. Обсмажуємо до золотистого кольору.
Миємо та дрібно ріжемо куряче філе, приблизно 1х1 см. Додаємо до цибулі. Обсмажуємо до напівготовності.
Ріжемо кріп. У мене був заморожений. Додаємо до курочки і доводимо філе до готовності. Солимо, посипаємо сумішшю перців за смаком.
Додаємо сметану, перемішуємо начинку, через 1 хв. вимикаємо сковороду.
Поки начинка остигає, готуємо тісто. У ємність виливаємо кефір, розбиваємо яйця, додаємо приправу для курки, сіль, борошно, соду гасимо оцтом і збиваємо міксером.
Тісто має вийти, як на оладки.
Змащуємо форму олією (у мене овальна 40х30 см), виливаємо тісто, викладаємо начинку, відступаючи від країв 1,5-2 см. Ставимо в розігріту до 180 ° С духовку.
Натираємо сир на велику тертку.
Приблизно через 30-40 хв краю тіста повинні зарум'яниться. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Як тільки краю тіста зарум'янилися, викладаємо зверху сир. І даємо пирогу постояти в духовці 5-7 хв, щоб сир повністю розплавився.
Дістаємо пиріг і даємо трохи охолонути. Смачний пиріг нашвидкоруч готовий. Він дуже смачний в теплому вигляді. Пригощайтеся!
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі