Шоколадний пісочно-дріжджовий пиріг-пряник

На цей чудовий шоколадний пиріг мене надихнуло прохання моєї дочки зробити лимонний пиріг шоколадним. Цей смачний пиріг нашвидкоруч дуже простий у приготуванні і виходить дуже смачним! Любителям шоколаду і моїй доньці присвячується!

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 10

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Масло вершкове - 70 г
  • Олія - ​​60 мл
  • Цукор - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Дріжджі - 1 ч. л.
  • Шоколад темний - 50 г
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Спеції (кориця та імбир по 0,5 ч.л) - 1 ч. л.
  • Ванілін - 0,5 ч. л.
Яйця з цукром збити віночком.
Підготувати олію і вершкове масло. Вершкове масло повинно бути дуже м'яким. В оригінальному рецепті масло було тільки вершкове. Але якщо в холодильнику не виявилося достатньої кількості вершкового масла, то мій варіант виручить.
Вводимо масло в яєчно-цукрову суміш і добре перемішуємо.
Борошно просіваємо і додаємо до нього дріжджі, какао, корицю, імбир і ванілін.
Змішуємо сухі і вологі інгредієнти.
У чаші блендера подрібнюємо шоколад в крихту.
Додаємо шоколадну крихту в тісто і перемішуємо. Для тих хто любить шоколад, можна взяти трохи більше шоколаду.
Форму вистилаємо пергаментом, виливаємо тісто і відправляємо в розігріту до 180С духовку на 40 хвилин.
Готовий пиріг остудіть спочатку хвилин 15-20 в формі і потім повністю на тарілці.
Чудовий смачний пиріг нашвидкоруч - пряник готов!
Кличте близьких за стіл! А якщо взяти квадратну форму побільше, зробити більш тонким шаром і після випічки порізати на квадратики, то вийде чудове шоколадне пісочне печиво!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі