Рецепт на кефірі з варенням

Я робила заготовки на зиму, крутила варення. І у мене залишилося трохи невикористаного варення. Стала думати, який пиріг з варенням спекти. У нас вдома не люблять їсти варення, а в випічку дуже навіть поважають. І згадала про рецепт цього пирога. Всі продукти якраз були під рукою. Вийшло дуже смачно!

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 350 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Олія - ​​90 мл
  • Цукор - 150 г
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Кефір - 200 мл
  • Ванілін - за смаком
  • Сіль - 1 пуч.
  • Варення (250 мл) - 1 скл.
Яйця збити до однорідності. Частинами додати цукор, продовжуючи збивати. Повинна вийти пишна світла маса.
Додати сіль і ванілін. Перемішати. Частинами додати масло, збити. Додати кефір. Перемішати.
Просіяне борошно змішати з розпушувачем. Частинами додати в підготовлену масу. Тісто має вийти густе, щоб варення не осіло на дно пирога.
Дно форми (20 * 30 см) застелити пергаментом. Рівномірно розподілити половину тіста.
На тісто викласти варення. Варення має бути густе. Для цього пирога я брала смородинове варення. Воно було недостатньо густим, тому я змішала його з 2 ст л крохмалю і проварила його до загустіння. Потім остудила.
На варення викласти тісто. Оскільки тісто густе, то його не зовсім зручно рівномірно розподіляти по начинці з варення. Тому я тісто переклала в пакет, зрізала куточок і видавила рівномірно на варення. Ще можна викладати тісто мокрою ложкою, потім акуратно розрівняти, також мокрою ложкою.
Випікати наш пиріг на кефірі в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 40 хвилин до зарум'янювання.
Нарізати пиріг після того, як він повністю охолоне.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі