В інтернеті є кілька варіацій цього десерту, але мій відрізняється. Тонкий шар пісочного тіста, ніжна сирна начинка, сіточка з пісочного тіста (саме вона відрізняє краківський сирник від всіх інших), лимонна глазур, сухофрукти. Ось, що з себе представляє цей десерт - сирний пиріг Краківський.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
- Масло вершкове - 120 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Цукор - 100 г
начинка
- Сир - 1 кг
- Масло вершкове - 200 г
- Цукор - 250 г
- Вершки - 100 мл
- Яйце куряче - 6 шт
- Крохмаль - 40 г
- Крупа манна - 40 г
- Ром (необов'язково) - 50 мл
прикраса
- Цукати (я замінила курагою, підійдуть і інші сухофрукти) - 20 г
- Цукрова пудра - 150 г
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Вода (окріп) - 3 ст. л.