Швидкий чорничний пиріг

Сьогодні я пропоную вам рецепт незрівнянно смачного пирога з чорницями і творогом, який готується буквально за хвилини, звичайно, не рахуючи часу випічки, але і воно невелике. Ніжний чорничний пиріг з сирною начинкою, просякнутої пахощами ванілі, зі смачною заливкою. Просто казка! Замість чорниці також відмінно підійдуть малина і червона смородина. Пригощайтеся!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (250 мл) - 2 скл.
  • Цукор - 0.5 скл.
  • Олія соняшникова - 0.75 скл.
  • Вода
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Розпушувач тіста (12 г) - 1 пакет

начинка

  • Сир - 500 г
  • Цукор - за смаком
  • Ванільний цукор (15 г) - 1 пакет
  • Пудинг ванільний (37 г) - 1 пач.
  • Молоко - 125 мл
  • Чорниця - 200 г

заливка

  • Сметана (густа) - 200 мл
  • Цукрова пудра - за смаком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 8

Стакан 250 мл, форма діаметром 27 см. Насамперед помити чорницю, висипати на кухонній рушник і обсушити. Майте на увазі, що чорниця сильно брудниться і практично не відпирається, так що використовуйте рушник постарше, який не дуже шкода або використовуйте паперовий рушник.
Тісто робиться дуже швидко, так що відразу вмикайте духовку. У миску просіяти борошно з розпушувачем і цукром. Якщо ви ласун, то цукру можете додати ще.
Наповнити склянку на три чверті соняшниковою олією і долити водою, щоб вийшов цілий стакан рідини. Вилити її в борошно і перемішати.
Розбити в отриману масу яйця і перемішати. Форму застелити папером для випічки або змастити маслом і посипати борошном. Я частіше завжди користуюся папером. Щоб папір слухняно лежала в формі і не стирчала, намочіть її в гарячій воді і вичавіть, як ганчірку. Ні на смак, ні на якість це не вплине, але не будете мучиться з її укладанням в форму. Вилити тісто у форму.
У мисці змішати сир з ванільним цукром і цукром, я додавала три ложки цукру, орієнтуйтеся на свій смак. Можна використовувати рикотту, або брати по 250 г сиру і рікотти. Висипати пакет ванільного пудингу, додати молоко і все перемішати віночком до однорідної маси. Якщо ви будете пекти цей пиріг зі смородиною, враховуйте кислоту і відповідно додайте в начинку сахарку.
Розподілити начинку на тісто.
Зверху насипати чорницю і пекти при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці.
Пиріг трохи надуется, але швидко опаде, у мене він трохи розтріснувся, але це не біда.
Змішати густу сметану з цукровою пудрою (1-2 ложки) і вилити її прямо на гарячий пиріг.
Пиріг з чорницями і творогом готовий. Остудити його в формі, потім перекласти на блюдо. Пиріг смачний і в теплом, і в холодному вигляді. Він виглядає просто і дуже по-домашньому, смак просто чарівний, він вам обов'язково сподобається.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі