Пиріг - рецепти з фото

Пиріг, рецепти з простими покроковими інструкціями з фото.

Цей рецепт пирога на молоці я знайшла на просторах інтернету. Переклад заголовка був такий "Торт Муціка". Я подивилася в пошук, що таке муцік: "Муцік - Те саме, що і мопс". На торт, звичайно, десерт не тягне, а от як горіхове тістечко або пиріг - саме воно. Корж у пирога м'який, а зверху - ароматна вершково-горіхова карамель. Дуже смачно! Горіхи можна використовувати волоські і арахісові.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 4

Інгредієнти

тісто

  • Яйце куряче (велике) - 1 шт
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Ванілін - 1 пакет
  • Масло вершкове - 40 г
  • Молоко (3,2%) - 50 мл
  • Борошно пшеничне - 100 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Олія (для змащування форми) - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 4 г

горіхова заливка

  • Горіхи волоські (або арахіс) - 50 г
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 30 г
  • Молоко - 1 ст. л.

У Латвії за традицією в новорічні свята на столі присутній печиво на меду з прянощами з назвою "піпаркукас", що дослівно перекладається: перечное печиво, але насправді прянощі додають різні за смаком. Є більш солодке або, навпаки, палюче рот (не для маленьких дітей). У будь-якому магазині Ви натрапите на упаковки такого коричневого печива або готового ароматного тіста (печемо вдома разом з дітьми). Сьогодні запропоную м'який варіант "піпаркукас", мені навіть такий подобається більше. Тісто можна приготувати заздалегідь і тримати добу в холодильнику. Готуйте пиріг з варенням, це смачно.

Інгредієнти

  • Мед (165 г) - 5 ст. л.
  • Імбир - 1 ст. л.
  • Жовток яєчний (або яєчний порошок-4 ст.л.) - 4 шт
  • Масло вершкове (топлене) - 60 г
  • Варення (слива) - 5 ст. л.
  • Цукати - 1 горст.
  • Ванільний цукор - 0,5 ч. л.
  • Розпушувач тіста  - 1 ч. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 150 г
  • Гвоздика - 3 шт
  • Кардамон - 3 шт
  • Кориця - 0,5 ч. л.
  • Молоко - 100 мл
  • Борошно житнє - 80 г
  • Цукрова пудра
  • Концентрат (лимонний) - 0,25 ч. л.

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 18

Вперше я приготувала такий дріжджовий пиріг в далекій молодості, ще до заміжжя. Принесла на роботу, щоб пригостити наших співробітниць. Ніхто не зміг відгадати, з чого начинка, а коли я відкрила секрет, жінки були вражені. На превеликий жаль зараз я не можу їсти такий пиріг, оскільки мені щавель протипоказаний категорично, і з цього приводу я дуже сумую. Мені дуже подобаються пироги зі щавлем.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (350-380 г) - 3 скл.
  • Масло вершкове - 200 г
  • Вода (125 мл) - 3/4 скл.
  • Дріжджі (сухі) - 1 ст. л.
  • Цукор (або 2) - 1 ч. л.
  • Сіль (велика) - 1 пуч.

начинка

  • Щавель - 500 г
  • Цукор (від 2/3 до 1 склянки)
  • Крохмаль картопляний - 2 ч. л.
  • Кориця (з верхом) - 1 ч. л.

Мені було цікаво спекти пиріг солодкий рецепт з кабачком. Пиріг вийшов соковитим, м'яким. Добре пропечений. В інтернеті є рецепти солодкого пирога з кабачків, але я хочу поділитися з Вами таким варіантом пирога з шоколадною глазур'ю. Виходить дуже ніжно. Смачного!

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 12

Інгредієнти

тісто

  • Кабачок (молодий) - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Цукор - 200 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Горіхи волоські - 50 г
  • Олія соняшникова - 100 мл
  • Цедра лимона (цедра одного лимона) - 1 шт
  • Кориця (за бажанням) - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Сіль - 1 пуч.

глазур

  • Шоколад темний (або білий) - 150 г
  • Масло вершкове - 20 г
  • Варення (в оригіналі абрикосове) - 4 ст. л.

Дуже смачний пиріг з начинкою з чорносливу і волоського горіха в ніжному сметанному кремі. У міру солодкий, не нудотний. Дуже смачний з чашкою ранкової кави або ароматного чаю. Рецепт цього смачного пирога знайшла в своїх старих записах. Я з великим задоволенням ділюся з вами цим рецептом пирога, внісши свої невеликі зміни. Пригощайтеся!

Інгредієнти

Для тіста

  • Маргарин (масло вершкове) - 125 г
  • Цукор тростинний - 1/2 скл.
  • Сметана (Стакан = 240 мл.) - 0.75 скл.
  • Сода - 1/2 ч. л.
  • Борошно пшеничне - 2 скл.
  • Сіль - 1 пучок

Для начинки

  • Чорнослив - 200 г
  • Горіхи волоські - 1/4 скл.
  • Цукор тростинний - 1 ... 2 ч. л.
  • Лікер (Амаретто) - 1 ст. л.

для крему

  • Сметана (25% жирності) - 250 мл
  • Цукор - 1/2 скл.
     

У перекладі з бретонської мови kouign - масло, amann - пиріг. На відміну від класичної французької кухні блюдо дуже калорійне. І не дивно: адже основний інгредієнт - вершкове масло, тому беремо краще - високоякісне.

Час приготування: 3 хвилин

Кількість порцій: 8

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Масло вершкове (плюс 50 гр для змащування форми і скоринки) - 250 г
  • Цукор - 250 г
  • Дріжджі (сухі) - 5 г
  • Вода - 150 мл
  • Кориця - 1 ч. л.

Чесно зізнатися, я не дуже люблю спеції і використовую їх в зовсім малих кількостях. Але, коли я спекла лимонний пиріг з розмарином, задумалась. Якщо я не люблю спеції в ситних стравах, то чому б не спробувати їх в солодких. Раптом вони поведуть себе по-іншому. Мій погляд упав на базилік. А в цей день у мене був запланований житній пиріг. І ось, що вийшло... Готуйте тертий пиріг, це смачно.

Інгредієнти

  • Борошно житнє - 150 г
  • Цукор - 75 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Мед - 50 г
  • Розпушувач тіста - 4 г
  • Сода - 2 г
  • Базилік (сушений) - 1 ч. л.
  • Апельсин - 1 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цедра апельсина

Час приготування: 40 хвилин