Рецепт зі шпинатом і яйцями

Для любителів шпинату пропоную спекти смачний і ситний пиріг.

Інгредієнти

  • Тісто листкове - 450 г
  • Яйце куряче (6 в начинку, 1 для змащування) - 7 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Масло вершкове - 30 г
  • Сливки (12%) - 150 мл
  • Шпинат - 500 г
  • Сіль за смаком
  • Сир твердий - 100 г
  • Кунжут - 2 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Сухарі панірувальні / Панірування

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

Шість яєць зварити круто, остудити і очистити. Шпинат помити, обсушити і крупно порізати.
Цибулю нарізати і підсмажити на маслі, додати порізаний часник і, помішуючи, підсмажити його одну хвилину.
Додати вершки, тушкувати на невеликому вогні приблизно 10 хвилин, кришкою не накривати.
Додати шпинат, тушкувати до того, як він зменшиться в обсязі. Посолити і поперчити за смаком. Додати дрібно натертий сир і поварити до загустіння. Якщо є можливість використовувати блакитний сир, обов'язково скористайтеся цим. Смак буде приголомшливий.
Якщо начинка виявиться рідкувата, додайте ще сиру або загустіть її ложкою білих панірувальних сухарів.
Листкове тісто розкачати тонко в формі довгого прямокутника. У мене пачка тіста з трьох частин, тому я робила пиріг з трьох рулетів. На середину смужки тіста насипати трохи сухарів.
На сухарі викласти начинку, на начинку розкласти яйця, нарізані на четвертинки.
Краї тіста змастити водою і зліпити рулет.
Форму змастити маслом (у мене форма діаметром 24 см). Укласти рулет по колу. Можна випікати і просто в формі рулету.
З іншими двома частинами тіста вчинити точно так же. Змастити пиріг яйцем, посипати кунжутом і поставити в розігріту духовку. Пекти при температурі 190 градусів приблизно 30 хвилин.
Готовий пиріг остудити і можна подавати.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі