Рецепт зі шпинатом і сирним сиром

Пухнастий пиріг з начебто класичної начинкою, але додавання кмину, в даному випадку сирного сиру з кмином, робить смак пирога ще більш насиченим і незвичайним. Хочу присвятити цей пиріг моєї чудової подрузі. Пригощайтеся!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (+ -) - 500 г
  • Крупа манна - 5 ст. л.
  • Сироватка - 320 мл
  • Масло вершкове - 40 г
  • Сіль (адигейська) - 1,5 ч. л.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Дріжджі (сухі швидкі) - 1 ч. л.

начинка

  • Шпинат (заморожений) - 300 г
  • Сир сирний (з кмином, або сир сухий і тмин) - 300 г

мастило

  • Кунжут (для посипання) - 2 ст. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Молоко - 30 мл

Кількість порцій: 6

Манна крупа робить тісто більш пухнастим і пиріг залишається м'яким довше. Без розморожування прогріти на сковороді шпинат, випарити рідину. Нарізати кубиками сир і додати на сковороду до шпинату.
На середньому вогні злегка підплавити сир і змішати зі шпинатом. Залишити остигати начинку без кришки.
Тісто викласти на робочу поверхню. Злегка обминути, при необхідності подпиліть борошном.
Розкачати тісто в прямокутник і викласти на середину начинку. Защипнути краї. І перекрутити кілька разів ковбаску, яка вийшла.
Загорнути равликом. Накрити рушником і залишити в теплому місці хвилин на 40.
Змішати виделкою яйце з молоком і змастити пиріг. Посипати кунжутом.
Випікати в розігрітій до 180 ° духовці близько 40-45 хвилин. Орієнтуйтеся на Вашу духовку!
Охолоджуємо пиріг, нарізаємо на шматочки і кличемо рідних. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі