Любителям печінки хочу запропонувати рецепт ось такого пирога. Пиріг виходить дуже смачний, м'який, ніжний. Діткам можна запропонувати, я думаю, пиріг їм сподобається більше, ніж звичайні страви з печінки.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
- Молоко - 250 мл
- Дріжджі (сухі) - 6 г
- Олія - 2 ст. л.
- Цукор - 1 ч. л.
- Сіль - 1/2 ч. л.
начинка
- Печінка яловича - 250 г
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Олія
- Сіль
- Масло вершкове - 10 г
Час приготування: 150 хвилин
Кількість порцій: 8
Параметри приготування в мультиварці:
Потужність: 800 Ват
Програма: Випічка (60 хвилин)
У тепле молоко покласти цукор, 1 ст. л. борошна і дріжджі, дати постояти хвилин 5, щоб дріжджі підбадьорилися.
Борошно просіяти і додати до молока і дріжджів, вимісити тісто. В кінці замісу поступово додаємо масло.
Тісто поставити в тепле місце на 40 хвилин, воно збільшиться приблизно в 2 рази. Тісто обмяти і залишити ще на 30 хвилин.
Поки тісто піднімається, займемося начинкою. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву тремо на тертці. Кладемо їх на розігріту з невеликою кількістю масла сковороду. Обсмажуємо 3 хвилини. Печінку нарізаємо великими шматочками і додаємо до овочів, обсмажуємо ще 3 хвилини. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 10 хвилин.
Перекладаємо начинку в блендер (можна скористатися м'ясорубкою), додаємо вершкове масло, якщо ви категорично проти нього, можна замінити на 2 ст. л. вершків. Масло додасть начинці приємний вершковий смак. Додаємо сіль. Перемелюємо начинку до консистенції паштету.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм.
Намазуємо начинку на пласт тіста.
Звертаємо в рулет.
Рулет звертаємо равликом і перекладаємо в чашу мультиварки.
Включаємо функцію підігрів на 3 хвилини. Залишаємо тісто в чаші на 15 хвилин для вистоювання.
Включаємо режим випічка на 60 хвилин. Через 40 хвилин перевертаємо пиріг на іншу сторону. Смачного!
Додати новий коментар