Рецепт з печінкою в мультиварці

Любителям печінки хочу запропонувати рецепт ось такого пирога. Пиріг виходить дуже смачний, м'який, ніжний. Діткам можна запропонувати, я думаю, пиріг їм сподобається більше, ніж звичайні страви з печінки.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
  • Молоко - 250 мл
  • Дріжджі (сухі) - 6 г
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Цукор - 1 ч. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.

начинка

  • Печінка яловича - 250 г
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Олія
  • Сіль
  • Масло вершкове - 10 г

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 8

Параметри приготування в мультиварці:
Потужність: 800 Ват

Програма: Випічка (60 хвилин)

У тепле молоко покласти цукор, 1 ст. л. борошна і дріжджі, дати постояти хвилин 5, щоб дріжджі підбадьорилися.
Борошно просіяти і додати до молока і дріжджів, вимісити тісто. В кінці замісу поступово додаємо масло.
Тісто поставити в тепле місце на 40 хвилин, воно збільшиться приблизно в 2 рази. Тісто обмяти і залишити ще на 30 хвилин.
Поки тісто піднімається, займемося начинкою. Цибулю нарізаємо кубиками, моркву тремо на тертці. Кладемо їх на розігріту з невеликою кількістю масла сковороду. Обсмажуємо 3 хвилини. Печінку нарізаємо великими шматочками і додаємо до овочів, обсмажуємо ще 3 хвилини. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо 10 хвилин.
Перекладаємо начинку в блендер (можна скористатися м'ясорубкою), додаємо вершкове масло, якщо ви категорично проти нього, можна замінити на 2 ст. л. вершків. Масло додасть начинці приємний вершковий смак. Додаємо сіль. Перемелюємо начинку до консистенції паштету.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною 5 мм.
Намазуємо начинку на пласт тіста.
Звертаємо в рулет.
Рулет звертаємо равликом і перекладаємо в чашу мультиварки.
Включаємо функцію підігрів на 3 хвилини. Залишаємо тісто в чаші на 15 хвилин для вистоювання.
Включаємо режим випічка на 60 хвилин. Через 40 хвилин перевертаємо пиріг на іншу сторону. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі