Ряжанка, яка приготована з бактеріальної закваски, в поєднанні з іншими інгредієнтами, допомогла приготувати пишний, ароматний, смачний сливовий пиріг.
Інгредієнти
ряжанка
- Молоко пряжене (кімнатної температури) - 1 л
- Закваска (бактеріальна закваска) - 3 г
пиріг
- Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Цукор - 100 г
- Маргарин - 60 г
- Олія - 60 мл
- Розпушувач тіста - 3 г
- Сіль за смаком
- Ванілін - за смаком
- Кориця - до смаку
- Кардамон - за смаком
- Мак - 1 ст. л.
- Мигдаль (для посипання)
- Слива - 100 г
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 3
Для приготування ряжанки використовується топлене пастеризоване молоко і бактеріальна закваска. Закваску висипати в молоко, ретельно перемішати до повного розчинення. Поставити закриту ємність в термос - йогуртницю (наповнену до мітки водою з температурою 100 град.) На 6-10 годин для сквашування. Охолодити в холодильнику, після чого ряжанка повністю готова до вживання. У миску помістити розм'якшений маргарин, цукор, сіль і олію.
Ретельно збити.
Додати яйця, знову перемішати.
Приготувати ванілін і прянощі, я використовувала корицю і кардамон, вони додадуть приємний аромат випічці (якщо ці прянощі подобаються) і додати їх у тісто.
У загальну масу додати мак, розпушувач і ряжанку 130мл. Все ретельно збити, додаючи поступово просіяне борошно. Перелити тісто в відро хлібопічки.
На тісто укласти нарізані половинки сливи, я використовувала заморожену, оскільки сезон сливи закінчився. Після розморожування ягоди не тримають форму, але смак ніяк не зіпсується. Зверху посипати мигдальними пластівцями. Випікати пиріг в режимі "Випічка" 1 годину. Пишний, що вабить своїм пряно-сливовим ароматом, сливовий пиріг на ряжанці готовий!
Смачного!
Додати новий коментар