Пряний сливовий пиріг на ряжанці

Ряжанка, яка приготована з бактеріальної закваски, в поєднанні з іншими інгредієнтами, допомогла приготувати пишний, ароматний, смачний сливовий пиріг.

Інгредієнти

ряжанка

  • Молоко пряжене (кімнатної температури) - 1 л
  • Закваска (бактеріальна закваска) - 3 г

пиріг

  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 100 г
  • Маргарин - 60 г
  • Олія - ​​60 мл
  • Розпушувач тіста - 3 г
  • Сіль за смаком
  • Ванілін - за смаком
  • Кориця - до смаку
  • Кардамон - за смаком
  • Мак - 1 ст. л.
  • Мигдаль (для посипання)
  • Слива - 100 г

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 3

Для приготування ряжанки використовується топлене пастеризоване молоко і бактеріальна закваска. Закваску висипати в молоко, ретельно перемішати до повного розчинення. Поставити закриту ємність в термос - йогуртницю (наповнену до мітки водою з температурою 100 град.) На 6-10 годин для сквашування. Охолодити в холодильнику, після чого ряжанка повністю готова до вживання. У миску помістити розм'якшений маргарин, цукор, сіль і олію.
Ретельно збити.
Додати яйця, знову перемішати.
Приготувати ванілін і прянощі, я використовувала корицю і кардамон, вони додадуть приємний аромат випічці (якщо ці прянощі подобаються) і додати їх у тісто.
У загальну масу додати мак, розпушувач і ряжанку 130мл. Все ретельно збити, додаючи поступово просіяне борошно. Перелити тісто в відро хлібопічки.
На тісто укласти нарізані половинки сливи, я використовувала заморожену, оскільки сезон сливи закінчився. Після розморожування ягоди не тримають форму, але смак ніяк не зіпсується. Зверху посипати мигдальними пластівцями. Випікати пиріг в режимі "Випічка" 1 годину. Пишний, що вабить своїм пряно-сливовим ароматом, сливовий пиріг на ряжанці готовий!
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі