Пряний морквяний пиріг з кремом

Запрошую всіх пригоститися дуже простим у приготуванні пирогом. Пряний і ароматний морквяний пиріг з корисною морквою, волоськими горіхами і ванільним кремом - це чудово. Ідеальне поєднання ніжного крему на маскарпоне з ваніллю і пряного пирога стане відмінним доповненням до чаювання в холодні осінні дні. Що стосується декору, то сьогодні ктуальнішими стають натуральні страви - верх пирога я прикрасила натертою соломкою з моркви.

Інгредієнти

для тіста:

  • Морква (натерта) - 135 г
  • Цукор коричневий - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Горіхи волоські - 70 г
  • Розпушувач тіста - 5 г
  • Сода - 3 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 155 г
  • Цедра апельсина (одного)
  • Олія - ​​120 мл
  • Кориця (мелена) - 2 г
  • Горіх мускатний - 1 г
  • Пюре фруктове (яблучне) - 80 г

для крему:

  • Маскарпоне - 250 г
  • Цукрова пудра - 60 г
  • Ароматизатор (вершкова ваніль) - 4 мл

для прикраси:

  • Морква - 1 шт
Натріть моркву на дрібній тертці. Якщо буде сік, потрібно вичавити його. Вага повинна бути 135 грамів.
Заздалегідь відважте коричневий цукор і зверху натріть цедру апельсина.
У мисці змішайте яйця, олію без запаху, коричневий цукор і цедру апельсина.
Потім додайте в масу соду і розпушувач тіста.
Тепер додайте пшеничне борошно, мелену корицю і мелений мускатний горіх. Перемішайте масу.
Волоський горіх крупно порубайте і додайте до приготованої маси.
Тепер в тісто додайте яблучне пюре. Перемішайте.
А потім додайте натерту моркву. Все перемішати.
Тісто виходить досить густе.
Вилийте тісто в металеве кільце (оберніть низ кільця фольгою). Форма діаметром 18 см.
Випікаємо пиріг в духовці при температурі 150 градусів до готовності. Орієнтуйтеся по своїй духовці. У мене для випічки знадобилося 45-50 хвилин.
Готовий пиріг накрити зверху пергаментом і залишити остигати на решітці.
Поки пиріг буде остигати приготуємо крем. Він простий, готується швидко, але для морквяного пирога - це просто ідеальна пара. Постарайтеся сир потримати в теплі хоча б годину. У мисці з'єднайте сир маскарпоне і цукрову пудру. Додайте ароматизатор. Просто змішайте до однорідності, можна міксером. (Пам'ятаєте, що маскарпоне може розшаровуватися, якщо збивати довго).
Нанесіть зверху пирога приготований крем.
Для декору я натерла моркву соломкою і прикрасила їй пиріг. Ви можете прикрасити пиріг на свій смак.
Пиріг має оксамитову текстуру і ніжний крем. Пригощайтеся!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі