Пряний рецепт з чорною смородиною

Швидкий в приготуванні простий гарбузовий пиріг з чорною смородиною для тих, хто зробив на зиму запаси заморожених овочів і фруктів. У нашому випадку - це гарбуз і чорна смородина! Вологий, солодкий, пряний, насичений! Ось такий вийшов пиріг з гарбузового тіста з додаванням пряних спецій і кислих ягід чорної смородини!

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 200 г
  • Пюре овочеве (гарбузове пюре з попередньо запеченого або відвареного гарбуза) - 180 г
  • Олія - ​​125 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Розпушувач тіста - 1.5 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Кардамон - 1/6 ч. л.
  • Смородина чорна (заморожена) - 300 г
Яйця збити з цукром до світлої, пишної маси.
Додати олію і гарбузове пюре. Ще раз добре перемішати.
В окремій мисочці з'єднати борошно, розпушувач тіста, дрібку солі і спеції - корицю і кардамон (кількість спецій в тесті регулюйте на свій смак), перемішати.
Поступово всипаючи борошняну суміш добре перемішати тісто. За консистенцією тісто трохи густіше, ніж на оладки.
Всипати заморожену чорну смородину (попередньо розморожувати ягоду не потрібно), акуратно перемішати.
Форму для випічки трохи змастити олією, викласти тісто і розрівняти верх (діаметр форми 20 см). Випікати в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Потім верх пирога накрити фольгою і випікати ще 20-25 хвилин вже до готовності. Готовий простий гарбузовий пиріг вийняти з духовки, дати йому охолонути.
Верх пирога можна присипати цукровою пудрою.
Всім приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі