Рецепт із зеленою цибулею

Пропоную вашій увазі пісний і простий гарбузовий пиріг з начинкою з гарбуза і зеленої цибулі. Простий і невигадливий, але смачний і корисний дріжджовий пиріг. Багато соковитої, ароматної, солодкої гарбузової начинки з гострою свіжою цибулевою ноткою... Повітряне, м'яке тісто... Цей гарбузовий пиріг на дріжджах неодмінно припаде до смаку любителям гарбуза і не тільки. Заходьте, угощайтесь! Приготуйте пісний пиріг, він смачний.

Інгредієнти

тісто

  • Висівки - 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Вода - 200 мл
  • Сіль (без гірки) - 1 ч. л.
  • Цукор (без гірки) - 2 ч. л.
  • Олія гарбузова - 1 ст. л.
  • Дріжджі (сухі швидкорозчинні, без гірки) - 1 ч. л.

начинка

  • Гарбуз - 350 г
  • Цибуля зелена - 1 пуч.
  • Сіль
  • Паприка солодка - 1/2 ч. л.
  • Порошок часниковий - 1/2 ч. л.

додатково

  • Кунжут
  • Борошно пшеничне / Борошно
  • Олія
Борошно просіяти, додати до неї висівки. Я використовую вівсяні висівки. Змішати всі інгредієнти, замісити м'яке, що не липнуче до рук, але досить щільне тісто. Покласти тісто в чашу, змащену олією, затягнути харчовою плівкою і поставити для підходу в тепло на 35-40 хвилин.
Поки тісто підходить, приготувати начинку. Гарбуз нарізати тонкою соломкою або натерти її на терці для корейських салатів. Зелену цибулю нарізати не дуже дрібно.
Перемішати гарбуз і цибулю, приправити паприкою і часниковим порошком, посолити.
Тісто підійшло.
Робочу поверхню присипати борошном, викласти на неї тісто. Тісто злегка обмяти і розкачати в пласт товщиною приблизно 6-7 мм. Візуально розділити пласт на три частини. З одного боку зробити ось такі розрізи.
На більшу частину тіста (без розрізів) рівномірно викласти начинку, відступивши від країв по 1-1,5 см.
Акуратно згорнути тісто з начинкою рулетом. Не щільно!
Підвернути краї рулету і ретельно защипнути їх.
Викласти пиріг на деко, простелений пекарським папером (змастити олією), силіконовим килимком або тефлоновим антипригарним листом. Прикрити серветкою або рушником і поставити в тепло на 15-20 хвилин. Нехай відпочине.
Потім обприскати пиріг водою з пульверизатора і присипати кунжутом.
Випікати простий гарбузовий пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 ° духовці 35-40 хвилин до рум'яності.(Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки) Гарбузовий пиріг на дріжджах готов! Хороший пиріг і теплим, і холодним.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі