Рецепт з чорносливом і горіхами

Нехитрий простий пиріг до чаю з чорносливом і грецькими горіхами без претензій на оригінальність і особливу вишуканість, але дуже смачний! А ще цілком доступний, нескладний і швидкий в приготуванні. Для домашнього вечірнього чаювання або дружніх посиденьок відмінний варіант! Спрбуйте гарбузовий пиріг, це смачно.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 160 г
  • Цукор - 140 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Ванілін (1,5 г) - 1 пакет
  • Горіхи волоські - 50 г
  • Чорнослив - 50 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Олія (для змащування форми) - 1 ст. л.
Яйця, цукор і ванілін збити міксером.
До збільшення маси в об'ємі в три рази.
Горіхи порубати ножем. (При бажанні прожарити горіхи на сухій сковороді). Чорнослив нарізати довільно, не надто крупно. Якщо чорнослив сухий, то заздалегідь замочити його в гарячій воді до м'якості.
Борошно просіяти з розпушувачем. У кілька прийомів, частинами додати борошно до яєчно-цукрової суміші, кожен раз акуратно перемішуючи масу лопаткою рухами знизу вгору.
Акуратно вмішати горіхи в тісто.
І також акуратно вмішати чорнослив.
Дно форми (діаметр 18 см) простелити папером для випічки. Стінки і дно форми змастити олією.
Викласти тісто у форму, розрівняти поверхню. Випікати пиріг при 180 * в заздалегідь розігрітій духовці 35-40 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою.
Готовий пиріг кілька хвилин остудити у формі. Потім акуратно звільнити пиріг від форми.
Все готово! Прикрасити наш простий пиріг до чаю за бажанням: посипати цукровою пудрою, тертим шоколадом або горіхами, просочити сиропом або полити цукровою глазур'ю.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі