Повітряний пиріг з манки і фруктів

Рецепт для мікрохвильової печі. Ось такий невигадливий і швидкий пиріг на кефірі з фруктово-шоколадним смаком хочу запропонувати Вашій увазі! Готується з простих продуктів, але дуже смачно. Легкий, повітряний пиріг з яблуками і манкою! Готуйте манний пиріг.

Інгредієнти

  • Крупа манна - 100 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 100 г
  • Крохмаль - 3 ст. л.
  • Кефір - 100 мл
  • Сметана (50 г в тісто, 200 - в крем) - 250 г
  • Цукор (80 г в тісто, 50 - в крем) - 130 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Стружка шоколадна - 2 ст. л.
  • Яблуко (персик або манго, що є) - 1 шт
Підготуємо необхідні продукти. Манну крупу залити кефіром, перемішати, залишити на 20 хвилин для набухання. У цей час нарізати середнім кубиком манго (або персик, або яблуко), натерти на крупній тертці шоколад. Масло розтопити в мікрушке в формі для випікання. Вилити в манку + цукор, розмішати. Збити добре яйце і додати в манку. Просіяне борошно змішати з розпушувачем і з'єднати з манкою, вимішуємо і
додаємо фрукти і велику шоколадну стружку. Акуратно з'єднуємо і виливаємо в ту форму, де розтоплювали масло.
Ставимо в мікрушку на 6 хвилин при потужності 600 Вт (вище середнього), потім додаємо на потужність 800 Вт і печемо ще 6-7 хвилин. Ми залишаємо в печі хвилин на 10. Ось такий пиріг повинен вийти. Виймаємо. Шпажкою або тонким ножем провести між стінкою форми і пирогом.
Після повного охолодження акуратно перевернути форму і витрусити манник. Холодну сметану збити з цукром і залити пиріг. Верх можна присипати какао або шоколадом. Охолодити в холодильнику.
Простий пиріг до чаю з манки готовий!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі