Порційний сливовий пиріг-пудинг

Швидкий в приготуванні десерт для смачного початку холодного зимового дня або солодкого завершення святкового застілля! Пригощайтеся! Спробуйте пісний пиріг, він добрий.

Кількість порцій: 3

Інгредієнти

начинка

  • Слива (великих) - 6..8 шт
  • Цукор - 3..4 ст. л.
  • Цедра апельсина - 1 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1,5 ст. л.

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (200мл) - 1 скл.
  • Масло вершкове - 20 г
  • Цукор - 1/3 скл.
  • Молоко - 1/2 скл.
  • Розпушувач тіста - 1,5 ч. л.
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
  • Сіль - 1 пуч.
Спочатку ставимо на розігрів духовку (180 град), процес приготування дуже швидкий.
У чашку покласти сливи, нарізані невеликими шматочками, додати цукор, цедру, крохмаль. Все акуратно перемішати.
Для тіста підігріти молоко з вершковим маслом.
В окрему чашку просіяти борошно з розпушувачем, сіллю, крохмалем. Додати цукор, перемішати. Обидві суміші з'єднати, перемішати, щоб не було грудочок (збивати не потрібно).
Тісто має вийти як густа сметана.
В порційний посуд викласти сливи, зверху тісто, присипати корицею. Запікати при 180 град протягом 30-35 хвилин. Перед подачею злегка остудити.
Дуже смачно буде з кулькою морозива! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі