Польський великодній пиріг "Мазурек"

Мазурек - польський пісний пиріг з різноманітними начинками. Це можуть бути карамель, горіхи, сухофрукти, цукати, джем і т. і. На відміну від звичайної випічки Мазурек не більше 4 см заввишки. Як правило цей пісний пиріг перед подачею розрізають на прямокутні тістечка. У своєму рецепті я пропоную одну з версій традиційної пасхальної випічки з тіста з додаванням дріжджів. Для начинки візьму пару апельсинів. За бажанням в начинку можна покласти крім апельсинів, лимон. Кухня: Польська. Приготуйте дріжджовий пиріг, він смачний.

Інгредієнти

  • Масло вершкове (масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким) - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (борошно двічі просіяти через сито) - 400 г
  • Цукор (сахара можна взяти більше або менше, на ваш розсуд) - 270 г
  • Вода (воду попередньо підігріти до температури 36 градусів.)
  • Апельсин - 2 шт
  • Ванілін - 1 пакет
  • Дріжджі (можна використовувати готову суміш для приготування дріжджового тіста) - 6 г
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
  • Борошно мигдальне - 4 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 16

Для приготування пасхальної випічки Мазурек підготувати необхідні продукти: борошно, дріжджі, ванілін, цукор, мигдальну борошно, апельсини, вершкове масло, кукурудзяний крохмаль, воду. У борошні зробити заглиблення, всипати дріжджі, цукор (20 грамів), влити теплу воду. Замісити тісто. Коли мука вбере в себе всю вологу, перекласти тісто на стільницю і продовжити заміс. Доцільно скористатися кухонною машиною, оскільки місити тісто доведеться не менше 10 хвилин. Поступово частинами додати м'яке вершкове масло, повністю вмішуючи кожну порцію. Тісто перекласти в ємність, накрити серветкою і залишити в теплому місці для підйому. Поки підходить тісто приготувати начинку. Для цього апельсини опустити на пару хвилин в окріп. Потім довільно нарізати і видалити насіння. Перекрутити на м'ясорубці або пробити занурювальним блендером. Додати цукор (250 грамів), кукурудзяний крохмаль, ванілін. Перемішати. Тісто яке підійшло розділити на дві частини. Одну частину розкачати за розміром дека. Бажано зробити це відразу на пергаментному папері.
Перенести пергамент з тестом на деко. Зверху тісто присипати мигдальною борошном.
Розподілити апельсинову начинку.
Зверху накрити другою частиною розкачане тісто, краї защипнути. Зрізати надлишки тіста. Прикрасити пиріг відповідно тематиці свята. Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів 30-35 хвилин. Повністю остудити і розрізати на порційні тістечка. При подачі можна посипати їх цукровою пудрою.
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі