Мазурек - польський пісний пиріг з різноманітними начинками. Це можуть бути карамель, горіхи, сухофрукти, цукати, джем і т. і. На відміну від звичайної випічки Мазурек не більше 4 см заввишки. Як правило цей пісний пиріг перед подачею розрізають на прямокутні тістечка. У своєму рецепті я пропоную одну з версій традиційної пасхальної випічки з тіста з додаванням дріжджів. Для начинки візьму пару апельсинів. За бажанням в начинку можна покласти крім апельсинів, лимон. Кухня: Польська. Приготуйте дріжджовий пиріг, він смачний.
Інгредієнти
- Масло вершкове (масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким) - 200 г
- Борошно пшеничне / Борошно (борошно двічі просіяти через сито) - 400 г
- Цукор (сахара можна взяти більше або менше, на ваш розсуд) - 270 г
- Вода (воду попередньо підігріти до температури 36 градусів.)
- Апельсин - 2 шт
- Ванілін - 1 пакет
- Дріжджі (можна використовувати готову суміш для приготування дріжджового тіста) - 6 г
- Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
- Борошно мигдальне - 4 ст. л.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 16