Пісний пиріг

Тут ви дізнаєтеся як спекти пісний яблучний і шоколадний, медовий і морквяний, вишневий і гарбузовий, апельсиновий, банановий і сливовий, гречаний і рибний, картопляний і капустяний, пісочний і тертий, простий і дріжджовий, кавовий і лимонний, монастирський, овочевий і цибулевий, солодкий і маковий пиріг, пісна випічка і пісне тісто з яблуками і вишнями, з варенням на воді, рецепти в мультиварці і на сковороді, на дріжджах і соді, на чаю і каві, з капустою, з горіхами і грибами, з гарбуза, зі сливами і ягодами, з апельсинами, абрикосами і смородиною, з квашеною капустою і картоплею, з кавою і до чаю, з журавлиною і ізюмом, з овочами і рибою, з ревенем і томатним соком, зі шпинатом і цибулею, з чорницями, чорницею і чорносливом, яворівський пиріг. Готуйте і насолоджуйтеся!

Цей пиріг я печу кілька років - випічка корисна і дуже смачна, солодка, але без цукру, без масла. На перекус, до чаю, в дорогу - максимум користі. Інгредієнти можна підібрати на свій смак. Пісний пиріг без масла і цукру виходить щільним і трохи вологим. Спробуємо?

Інгредієнти

  • Сік - 250 мл
  • Крупа манна - 40 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 70 г
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Курага - 25 г
  • Чорнослив - 30 г
  • Ізюм - 25 г
  • Цукати - 20 г
  • Інжир (в'ялений) - 40 г
  • Журавлина (в'ялена) - 40 г
  • Фундук - 30 г
  • Насіння соняшнику - 40 г

Мазурек - польський пісний пиріг з різноманітними начинками. Це можуть бути карамель, горіхи, сухофрукти, цукати, джем і т. і. На відміну від звичайної випічки Мазурек не більше 4 см заввишки. Як правило цей пісний пиріг перед подачею розрізають на прямокутні тістечка. У своєму рецепті я пропоную одну з версій традиційної пасхальної випічки з тіста з додаванням дріжджів. Для начинки візьму пару апельсинів. За бажанням в начинку можна покласти крім апельсинів, лимон. Кухня: Польська. Приготуйте дріжджовий пиріг, він смачний.

Інгредієнти

  • Масло вершкове (масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким) - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно (борошно двічі просіяти через сито) - 400 г
  • Цукор (сахара можна взяти більше або менше, на ваш розсуд) - 270 г
  • Вода (воду попередньо підігріти до температури 36 градусів.)
  • Апельсин - 2 шт
  • Ванілін - 1 пакет
  • Дріжджі (можна використовувати готову суміш для приготування дріжджового тіста) - 6 г
  • Крохмаль кукурудзяний - 1 ст. л.
  • Борошно мигдальне - 4 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 16

Пропоную вашій увазі пісний шоколадний пиріг "Бюджетник". Чому так називається? Та тому що пиріг супер економний, без яєць, вершкового масла і кіслого молока. А в підсумку виходить відмінний результат! Цей пісний пиріг нагадує дитячі покупні бісквіти, дуже ніжний і повітряний. А ще це відмінний привід побалувати себе і своїх близьких в піст! Тертий пиріг теж смачний, спробуйте.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 1.5 скл.
  • Ванілін - 0.5 ч. л.
  • Розпушувач тіста (або 1 ч.л. соди) - 2 ч. л.
  • Сіль - 0.25 год. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Цукор - 1 скл.
  • Сік лимонний (можна замінити яблучним або винним оцтом) - 1 ч. л.
  • Олія - ​​5 ст. л.
  • Вода (кип'ячена-холодна) - 1 скл.

глазур

  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Вода (кип'ячена-гаряча) - 4 ст. л.
  • Олія - ​​0.5 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.

Час приготування: 30 хвилин

Чого з нутом можна зробити: і в суп покласти, і в салати, і овочі з ним тушкувати, а найголовніше (для мене) це його використання у випічці. Один з варіантів я Вам запропоную - несолодкий варіант - пісний пиріг з нутовой начинкою. (А скоро чекайте 2 варіанти солодкої випічки)

Кількість порцій: 8

Інгредієнти

тісто

  • Борошно житнє - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 150 г
  • Вода (можливо трохи більше, а може менше) - 150 мл
  • Олія - ​​30 мл
  • Сіль
  • Каррі - 0.5 ч. л.

начинка

  • Нут (готового) - 2 скл.
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Часник - 4 зуб.
  • Сіль
  • Перець чорний

Смачний, соковитий, солодкий і пісний пиріг з рисом, сухофруктами і гарбузом. Чудовий гарбузовий пиріг для сімейного застілля під час посту. Його із задоволенням їли все, навіть ті, хто не любить гарбуз.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Молоко кокосове - 50 мл
  • Вода - 50 мл
  • Сіль
  • Розпушувач тіста (без гірки) - 1 ч. л.
  • Цукор коричневий - 40 г
  • Олія соняшникова - 25 мл
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.

начинка

  • Курага - 60 г
  • Фінік - 60 г
  • Гарбуз - 180 г
  • Мед - 1 ст. л.
  • Цукор коричневий - 1 ст. л.
  • Рис - 100 г

Я зробила пісні пиріжки з квасолею в формі для кексів. Також можна зробити просто один великий пісний пиріг з квасолею. Виходять дуже смачні, ситні, м'які пиріжки. Спробуйте цибулевий пиріг, це смачно.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Олія - ​​70 мл
  • Вода - 3 ст. л.
  • Сіль - 1/2 ч. л.

начинка

  • Квасоля (біла дрібна) - 50 г
  • Перець болгарський (червоний) - 1/2 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
  • Кріп - 1/2 пуч.
  • Цибуля зелена - 1/2 пуч.
  • Сіль
  • Олія (для смаження)

Час приготування: 75 хвилин

Кількість порцій: 6

Ніжний, соковитий, трохи вологий пісний пиріг з журавлиною. Смачний! Простий і швидкий в приготуванні, доступний і недорогий. На мій погляд, гідний варіант солодкої випічки в піст. І не тільки! Я такий пиріг готую в будь-який час, змінюючи для різноманітності ягоди. Заходьте, угощайтесь!

Інгредієнти

  • Цукор тростинний - 150 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 220 г
  • Сік - 150 мл
  • Олія кукурудзяна - 70 мл
  • Оцет (яблучний) - 30 мл
  • Сода (без гірки) - 1 ч. л.
  • Вода - 2 ст. л.
  • Сіль - 1/4 ч. л.
  • Журавлина - 150 г
  • Крохмаль - 1 ст. л.

Я розумію, що зараз не зовсім сезон, але все ж... Ідею тіста я взяла з солодкого пісного пирога, доповнила овочами і вийшов гарний, смачний і дуже соковитий пісний морквяний пиріг, спробуйте.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (стакан 200 мл) - 2 скл.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 0,5 ч. л.
  • Олія - ​​50 мл
  • Морква - 1 шт
  • Сода - 1 ч. л.
  • Спеції (італійські трави) - 1 ч. л.
  • Вода газована - 250 мл

начинка

  • Кабачок - 1 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Баклажан - 1 шт
  • Сіль за смаком)
  • Спеції (італійські трави) - 1 ч. л.

До того ж

  • Олія (для овочів)

Такий пісний пиріг зі смородиною ми печемо вже багато років. В останні півроку його замішує і випікає моя 8- річна дочка, настільки він простий в приготуванні. Він дуже смачний хоч з какао, хоч просто так. З ягодами, з родзинками або без нічого. Для його приготування вам не потрібні ні яйця, ні молоко і навіть кефір. Тільки газована вода і олія, не рахуючи звичайно сухих інгредієнтів.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно (стакан 200 мл) - 4 скл.
  • Цукор (стакан 200 мл) - 2 скл.
  • Сода - 2 ч. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Вода газована - 500 мл
  • Олія - ​​100 мл
  • Молоко сухе - 4 ст. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Стружка кокосова (за бажанням не обов'язково) - 0.5 скл.
  • Ізюм (за бажанням) - 0.5 скл.
  • Смородина чорна (за бажанням) - 0.5 скл.

До чаю хочеться чогось солодкого і ситного, а під час посту тим більше. Щоб не порушити правила поста і смачно поїсти пропоную вам приготувати апетитний солодкий пиріг з варенням, можна використовувати терті яблука з цукром і корицею, повидло, сухофрукти. Пригощайтеся!

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне / Борошно - 500 г
  • Олія - ​​100 мл
  • Соєвий соус (солодкий) - 1 ст. л.
  • Дріжджі - 6 г
  • Вода - 250 мл
  • Ванілін - 1 г
  • Цукор - 4 ст. л.

Для начинки:

  • Чорнослив (в'ялений) - 100 г
  • Курага - 50 г
  • Повидло (кожне) - 1 ст. л.
  • Цукор - 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Цукрова пудра - 2 ст. л.
  • Вода - 1 ст. л.

Цей пиріг більше схожий на тортик. В піст такий десерт доведеться багатьом до смаку, та й не тільки в піст. Поєднання шоколадного смаку з вишневим це завжди дуже смачно. Готуйте пиріг з вишнями, він добрий.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 8

Інгредієнти

пиріг

  • Борошно пшеничне / Борошно (стакан 250 мл) - 1,5 скл.
  • Цукор - 1 скл.
  • Какао-порошок - 40 г
  • Сода - 1 ч. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Олія - ​​3 ст. л.
  • Вода - 1 скл.
  • Сіль - 1 пуч.
  • Ванілін (за смаком)

Вишневий мус

  • Вода (200 мл для варіння манної крупи + 50 мл для агар-агара) - 250 мл
  • Крупа манна - 25 г
  • Цукор (за смаком) - 3 ст. л.
  • Вишня (морожена) - 250 г
  • Агар-агар - 2 г

глазур

  • Вода - 3 ст. л.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Какао-порошок (з невеликими гірками) - 2 ст. л.
  • Олія - ​​0,5 ч. л.
  • Шоколад темний - 30 г