Пиріг "Зимовий вечір" шоколадний

Цей простий у приготуванні шоколадний пиріг на кефірі, за смаковими якостями і зовнішнім виглядом може цілком замінити святковий торт! Дуже ніжний, шоколадний, ягідний, простий пиріг до чаю - відмінне доповнення до вечірнього чаювання в морозний зимовий вечір! Тертий пиріг теж цікавий, готуйте його.

Інгредієнти

для пирога

  • Масло вершкове - 110 г
  • Шоколад темний - 100 г
  • Джем (будь-який якісний, у мене чорничний) - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Йогурт (питної, або кефір) - 200 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 100 г
  • Крупа манна - 100 г
  • Розпушувач тіста - 15 г

для ганаша

  • Масло вершкове - 60 г
  • Молоко - 2 ст. л.
  • Джем - 2 ст. л.
  • Шоколад темний - 80 г

прикраса

  • Стружка кокосова (велика)

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 8

У сотейнику розтопити масло для пирога, поламати в гаряче масло шоколад, зняти з плити і перемішати до однорідного стану.
У шоколадно-масляну суміш додати джем, потім додати йогурт (можете взяти кефір або будь-яку кісломолочку) і все ретельно перемішати.
Наша суміш стане теплою від йогурту і можна додавати яйця, - все добре збити.
Додати всі сухі інгредієнти і ще раз все добре вимішати.
Взяти будь-яку форму для випічки, діаметром приблизно 20-22 (у мене велика 24см), змастити її, вилити наше тісто і поставити в попередньо розігріту до 190С духовку на 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся по своїй духовці і за розміром форми, - мій пиріг був готовий через 30 хвилин.
Готовий пиріг вийняти з духовки, дати трохи охолонути і акуратно викласти на блюдо, нехай ще остигає. Тим часом зваримо ганаш, - в сотейнику розігріємо масло і молоко, розтопити в цій суміші шоколад, додамо джем і все ретельно перемішати.
Теплим ганашем покрити поверхню пирога так, щоб він потік з боків. Прикрасити стружкою або чим забажає ваша душа. Поставити пиріг в холодне місце до повного застигання ганаша.
Шоколадний пиріг на кефірі "Зимовий вечір" готовий. Заварюємо ароматний чай, нарізаємо пиріг і насолоджуємося! Приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі