Пиріг-запіканка "Сирно-рисовий"

Рецепт привернув мою увагу тим, що сир в несолодкому варіанті з сіллю, а в Латвії якраз дуже популярний саме солоний сир із зеленню. Вирішила спробувати - виявилося смачно. Любителям сирного смаку сподобається! Я лише замінила масло на сметану в основі і взяла свій улюблений цибулю-порей. Спробуйте приготувати пиріг з сиром, він смачний.

Інгредієнти

нижній шар

  • Сир - 180 г
  • Рис - 1 пакет
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Цибуля-порей - 1 пуч.
  • Сіль - 2 щіпки

Верхній шар

  • Сир - 180 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Сир голландський (тертий) - 50 г

Час приготування: 40 хвилин

Кількість порцій: 8

Починаємо блюдо з рису. Варимо 1-2 пакетика рису 12 хвилин. Готовий рис висипаємо з пакетика. Додаємо пачку сиру і сіль.
Змішати з яйцем.
Цибулю-порей подрібнити. В оригіналі - шніт-цибуля.
Висипати в нижній шар-основу.
Як я вже сказала: масло я замінила сметаною. В оригіналі - 50 г вершкового масла.
Знімну форму діаметром 19 см застелити пергаментом і змастити олією. Розподілити по дну склад для нижнього шару.
Для верхнього шару змішати сир, яйця і сир. Якщо сир прісний, досолити.
Покрити даними складом нижній шар.
Я ще посипала верх залишками цибулі, але це не обов'язково.
Випікається сирний пиріг-запіканка 30-35 хвилин при 180 *.
За 5 хвилин до кінця дістаємо і посипаємо верх сиром.
Даємо охолонути, виймаємо з форми. Ділимо на порції.
Пиріг солоний сирно-рисовий готовий. Ось така запіканка в розрізі. Порції ситні, добре з кавою. Любителям сиру дуже сподобається.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі