Пиріг з зеленою цибулею і шинкою

Якщо у вас багато зеленої цибулі і ви не знаєте, що з нею робити, приготуйте такий пиріг солоний. Його їдять навіть діти, які цибулю до цього не їли! Смачне пісочне тісто в поєднанні з ніжною і соковитою начинкою не залишать нікого байдужим. Приготуйте тертий пиріг, це смачно.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 400 г
  • Сіль - 0.5 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Молоко - 3 ст. л.

начинка

  • Цибуля зелена (400-500 гр) - 1 пуч.
  • Шинка - 250 г
  • Масло вершкове - 30 г
  • Кріп - 1 пуч.
  • Олія соняшникова - 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний - за смаком
  • Жовток яєчний - 1 шт
У просіяне борошно додаємо сіль, розпушувач, розтоплене вершкове масло, яйця і замішуємо тісто. Якщо виходить дуже круте додамо кілька ложок молока. Тісто довго не вимішуємо, зібрали всі разом і досить. Загортаємо в поліетиленову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини, поки ми приготуємо начинку.
Для начинки наріжемо шинку кубиками, зелену цибулю і кріп дрібно порубати. На сковороді розтопити вершкове масло, додамо соняшникову і обсмажити шинку, потім додамо зелену цибулю і обсмажимо хвилин 5, щоб він став м'яким і ввібрав в себе аромати масла і шинки. Солимо і перчимо до смаку. Начинку перекладемо в миску, щоб швидше охолола і додамо кріп, перемішати.
Тісто ділимо на дві частини, одна побільше, друга трохи менше. Тісто яке побільше розподіляємо по формі для запікання руками, формуючи бортики. Форма діаметром 24 см, дно я застелила пергаментним папером. Викладаємо начинку.
Другу частину розгортаємо на пергаментному папері за розміром форми і переносимо на пиріг, прям з пергаментом, потім акуратно прибираємо пергамент і защипуємо краЇ. Посередині робимо отвір, щоб було куди виходити гарячому повітрю. Смажемо пиріг жовтком і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна виходити сухою. Цей солоний пиріг смачний як в гарячому вигляді, так і в холодному. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі