Пиріг-чізкейк з лимоном і білим шоколадом

Манний пиріг на молоці в мультиварці з білим шоколадом. Здобне дріжджове тісто, але за смаком щось середнє між пісочним і листковим. Начинка з манного крему з лимоном і білим шоколадом. А на завершення композиції хмара безе. Відмінне закінчення, а може і початок, Новорічної ночі! Можна приготувати гарбузовий пиріг, він теж смачний.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (+) - 150 г
  • Крупа манна - 2 ст. л.
  • Цукор - 75 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Молоко - 50 мл
  • Дріжджі (свіжих, 5 г сухих) - 15 г
  • Сіль - 1 пуч.

начинка

  • Молоко - 300 мл
  • Крупа манна - 45 г
  • Цукор (+/-) - 20 г
  • Жовток яєчний - 2 шт
  • Шоколад білий - 100 г
  • Цедра лимона (або лимонний цукор 1 ст.л.) - 1/2 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 ст. л.
  • Молоко згущене - 50 г

безе

  • Білок яєчний - 2 шт
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
Отже, спочатку основа пирога. У теплому молоці розчинити 1 ч. л. цукру із загальної кількості, розкришити дріжджі, додати 1 ст. л. борошна із загальної кількості. Перемішати і залишити на 15 хвилин в теплому місці до активації дріжджів.
Борошно просіяти з сіллю. Додати цукор, що залишився і манну крупу, перемішати. Холодне масло порізати шматочками і перетерти в крихту з борошняною сумішшю.
В борошняну крихту розбити яйце, влити дріжджову суміш. Зібрати тісто в грудку. Загорнути в плівку і прибрати на холод на 2 години. Манна крупа допоможе зробити основу більш розсипчастою.
Поки тісто "морозиться", готуємо начинку. Молоко довести до кипіння, тонкою цівкою всипати манну крупу і зварити густу манну кашу. Додати цукор, лимонний цукор (або лимонну цедру) і білий шоколад. Перемішати до розчинення шоколаду. Залишити остигати. Для приготування начинки я також використовую манну крупу.
Через покладений час звільнити тісто від плівки. Викласти в підготовлену форму для випічки, розподілити по діаметру і сформувати бортики. Часто наколоти виделкою. Сам пиріг я пекла в мультиварці, тому залишила "припуски" пергаменту для випічки, щоб легше дістати готовий виріб.
У манну кашу додати 2 яєчних жовтки, згущене молоко і 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Збити.
Викласти начинку на основу і запекти в духовці при 160 градусах майже до готовності. Серединка буде трохи рідкувата.
Поки пиріг печеться, збити 2 добре охолоджених яєчних білка з 1 ст. л. цукрової пудри до міцних піків.
Викласти збиті білки поверх пирога повернути виріб в духовку ще хвилин на 10, до того моменту як безе підрум'яниться.
Пиріг повністю остудити і тільки потім звільнити від форми. Дати "відпочити" на холоді мінімум 4 години, краще всю ніч. Тоді смак манки повністю пропаде, а на шапочці безе з'являться гарні краплі.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі