Рецепт з яблуками і родзинками

Гарбуз до осені дозріл, і щоб він не лежав без діла привезли його додому. Спекли простий яблучний пиріг з гарбузом і родзинками.

Інгредієнти

  • Гарбуз - 600 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Цукор - 150 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 6 ст. л.
  • Молоко - 100 мл
  • Пластівці вівсяні - 50 г
  • Сухарі панірувальні / Панірування - 50 г
  • Сода - 1/2 ч. л.
  • Ізюм - 100 г
  • Яблуко - 5 шт
  • Масло вершкове - 30 г
  • Кориця - 1/2 ч. л.
Спочатку необхідно замочити ізюм в гарячій воді.
Гарбуз нарізати на шматочки, залити водою, довести до кипіння і варити хвилин 10. Відкинути на друшляк, щоб злити всю воду. Потім гарбуз пюрировать блендером.
Два яблука нарізати кубиками й обсмажити на вершковому маслі з 2 ст. л. цукру до м'якості.
Вівсяні пластівці перемолоти. Яйця збити з цукром, що залишився. Додати корицю, мелені пластівці, панірувальні сухарі, молоко, соду і борошно. Перемішати.
Потім вмішати в тісто гарбузове пюре, яблука і родзинки.
Форму (22см) застелити папером для випічки, щоб були закриті і боки. Вилити тісто у форму і розкласти яблука які залишилися. Поставити в духовку при 180С хвилин на 50-60. Готовий пиріг з гарбуза і яблук залишити у формі, щоб трохи охолонув. Дуже смачно в теплому вигляді. Смак і консистенція нагадує запіканку, але з ароматом гарбуза. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі