Вологий рецепт з яблуками

Вологий ароматний пиріг з яблуками і гарбузом ідеально підходить до чашки гарячого чаю. Інгредієнти до приготування обов'язково зігріти до кімнатної температури, щоб пиріг рівномірно пропікся. Тісто змішувати тільки до об'єднання компонентів, які не збивати (чим довше мішати, тим тісто буде мати більш щільну консистенцію). Яблука можна замінити іншими фруктами. Це можуть бути, наприклад, персики, груші або сливи. Цей пиріг з гарбуза і яблук можна спекти без начинки, але, по-моєму, фрукти дуже урізноманітнюють смак цього тіста.

Час приготування: 80 хвилин

Кількість порцій: 10

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно (мука для тортів - або 3 ст. л. звичайного борошна замінити на 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю) - 300 г
  • Масло вершкове - 200 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • ваніль
  • Кориця - 2 пуч.
  • Цукор тростинний - 3/4 скл.
  • Гарбуз (пюре) - 200 г
  • Яблуко (велике) - 1 шт
  • Розпушувач тіста - 1.5 ч. л.
  • Сода - 0.5 ч. л.
  • Цукрова пудра (для подачі)
Гарбуз спекти до м'якості, охолодити, м'якоть змолоти в блендері, відцідити вологу, якщо м'якоть водяниста.
Борошно просіяти в миску разом з розпушувачем і содою. Розм'якшене вершкове масло збити в міксері хвилину, потім додати поступово цукор, яйця, пюре, корицю і ваніль. В кінці всипати сухі компоненти, змішати тільки до з'єднання.
Форму для торта (24 см, у мене була 28 см - завелика) застелити папером для випічки, бортики змастити маслом і присипати борошном або випікати в силіконової формі без змащення. Тісто викласти в форму. Яблука очистити від шкірки і нарізати часточками. Укласти на тісто. Верх можна обсипати тростинним цукром.
Випікати при темп. 180 С протягом приблизно 50-60 хвилин до сухої палички. Пиріг з гарбуза і яблук готовий. Посипати цукровою пудрою і подавати. (Розрізу немає, оскільки пиріг робила на винос).

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі