Неймовірно ніжний і повітряний пиріг з ягодами! Шоколадний смак відмінно доповнюється фруктово-вершковим смаком, який, завдяки пропиткі, проникає в кожен шматочок пирога. Цю випічку можна зробити і в духовці, використовуючи будь-які ягоди або фрукти, навіть заморожені.
Інгредієнти
тісто
- Молоко - 100 мл
- Цукор - 80 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Олія - 80 мл
- Какао-порошок - 2 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно - 150 г
- Розпушувач тіста - 10 г
- Сіль - 2 пучка
- Ягода - 300 г
пропитка
- Сметана - 50 г
- Цукор - 30 г
- Ванільний цукор - 0.5 ч. л.
- Черешня
Час приготування: 80 хвилин
Кількість порцій: 8
Яйця розмішуємо з цукром, додаємо трохи солі, молоко, рафінованої рослинної олії, половину борошна, какао і розпушувач. Перемішуємо. Після додаємо решту борошна. Змащуємо чашу мультиварки маслом і кладемо навхрест дві смужки пергаменту. Виливаємо в чашу половину тіста, а зверху викладаємо третину ягід. Зверху виливаємо тісто. Відправляємо пиріг випікатися в мультиварку на режим "Випічка" приблизно годину. Робимо заливку. Черешню змішуємо з цукром, сметаною і ванільним цукром і подрібнюємо блендером. Заливаємо пиріг, не дістаючи його з чаші, поки він гарячий. Даємо пирога охолонути.
Пиріг готовий. Дістаємо його з чаші, загладжуємо нерівності і прикрашаємо за смаком. Ріжемо на порційні шматочки і подаємо до столу. Смачного!
Додати новий коментар