Пиріг з цибулею і яйцем "Замети"

Святкова випічка - це не тільки кекси і печиво, торти і рулети. Дуже оригінально подати на обід такий гарний цибулевий пиріг на кефірі зі смаженою цибулею, з рисом і зеленню. Начинка багатьма любима, а формування точно здивує. Пригощайтеся.

Інгредієнти 

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 420 г
  • Кефір - 1 скл.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Дріжджі - 7 г
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Масло вершкове - 100 г

начинка

  • Рис (варений) - 1 скл.
  • Цибуля ріпчаста (середній) - 7 шт
  • Олія - ​​2 ст. л.
  • Петрушка
  • Сіль
  • Яйце куряче - 2 шт

Час приготування: 140 хвилин

Кількість порцій: 6

Для замісу тіста я користуюся хлебопечкой, якщо є, чому б не скористатися. Закласти продукти згідно з інструкцією. Масло вершкове розтопити і влити в відерце хлібопічки. Включити хлібопічку на режим "Тісто". Поки замішується тісто приготувати начинку. Цибулю почистити таким чином, зрізати 1/3 знизу. Замочити в крижаній воді, хвилин на 7-10.
Потім розділити на "замети". Кількість по периметру Вашої форми. Що залишилася нарізати дрібно.
Різану цибулю обсмажити на олії, до прозорості.
Додати рубану петрушку і варений рис. Перемішати, посолити за смаком. Остудити.
А ось і тісто готове.
Духовку включити на розігрів. Тісто розтягнути в коло, більше діаметра форми.
Приготувати форму - зручніше зі знімними бортами, 24-26 см. Дно форми застелити пекарським папером. Коло тіста помістити в форму, розподілити по бортах. Викласти начинку, яйця розмішати і залити ними начинку.
Розкласти цибульні "замети", злегка занурюючи їх. Залишить на 20 хвилин на расстойку,
в приміщенні без протягів, прикривши плівкою або рушником.
Расстоявшу заготовку помістити в розігріту духовку, випікати при 180 градусах 35 - 45 хвилин. Щоб уникнути підгоряння верхівки, пиріг прикрити фольгою.
Готовий пиріг звільнити від бортів.
Подати до м'яса.
Добрих Вам зустрічей, затишних обідів і посиденьок з найближчими і дорогими.

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі