Пиріг з чорницями

Пісочний, сирний і заливний пиріг з чорницями в мультиварці і без випічки, рецепт з сиром, творогом і на кефірі, пиріг з замороженої чорниці, кукорама. Найсмачніші пироги виходять зі свіжої чорниці, проте підійде і заморожений варіант (смаку і користі менше, але все ж). Адже будь-який пиріг із замороженою чорницею - це не тільки аромати лісу і бонус до зору, але і апетитний десерт, якому під силу скрасити навіть найсуворіший зимовий день. Готуйте і насолоджуйтеся!

Сьогодні я пропоную вам рецепт незрівнянно смачного пирога з чорницями і творогом, який готується буквально за хвилини, звичайно, не рахуючи часу випічки, але і воно невелике. Ніжний чорничний пиріг з сирною начинкою, просякнутої пахощами ванілі, зі смачною заливкою. Просто казка! Замість чорниці також відмінно підійдуть малина і червона смородина. Пригощайтеся!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (250 мл) - 2 скл.
  • Цукор - 0.5 скл.
  • Олія соняшникова - 0.75 скл.
  • Вода
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Розпушувач тіста (12 г) - 1 пакет

начинка

  • Сир - 500 г
  • Цукор - за смаком
  • Ванільний цукор (15 г) - 1 пакет
  • Пудинг ванільний (37 г) - 1 пач.
  • Молоко - 125 мл
  • Чорниця - 200 г

заливка

  • Сметана (густа) - 200 мл
  • Цукрова пудра - за смаком

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 8

Ніжний сирний пиріг, не сухий, в міру вологий, з ягодами чорниці, з сирно-ванільним кремом, прикрашений чорницею в желе. Відмінно підійде для сімейного затишного святкового чаювання.

Інгредієнти

тісто

  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Йогурт (чорничний) - 200 мл
  • Сода (1 ч.л.) - 1 пач.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Чорниця - 5 ст. л.

сирний крем

  • Сир - 200 г
  • Масло вершкове - 100 г
  • Йогурт (чорничний) - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор (8 гр) - 1 пакет
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.

желе

  • Сік ягідний (чорничний) - 120 мл
  • Желатин (10гр) - 1 пач.

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 8

Виключно смачний пиріг з чорницею, без перебільшення! М'який і ніжний бісквіт з чорницями, соковитий, трохи вологий, при цьому легкий, повітряний і пишний. Рецепт з книги Джеймі Олівера "Моя Італія". Готуйте тертий пиріг, він смачний.

Інгредієнти

  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор - 120 г
  • Молоко - 70 мл
  • Масло вершкове - 90 г
  • Оливкова олія (+ 1 ч. л. Для змащування форми) - 70 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Сіль - 1 пуч.
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Цедра апельсина - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Чорниця - 300 г