Рецепт з мандаринами, яблуками і пудингом

Дуже ароматний і смачний, по-справжньому зимовий яблучний пиріг з пудингом! Довго сумнівалася чи виставляти його, але все ж таки зважилася. У нашій родині Новий рік завжди супроводжується купівлею цитрусових, особливо мандаринів і я завжди печу який-небудь пиріг з ними. Цей пиріг в числі улюблених. Фрукти в пудинговій заливці, а зверху хрустка скоринка - впевнена, вам сподобається такий тандем!

Час приготування: 150 хвилин

Кількість порцій: 12

Інгредієнти

тісто:

  • Цукор - 70 г
  • Масло вершкове - 180 г
  • Розпушувач тіста - 1.5 ч. л.
  • Жовток яєчний - 2 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 240 г

начинка:

  • Цукор - 100 г
  • Яблуко - 3 шт
  • Мандарин - 4 шт
  • Пудинг ванільний - 2 пач.
  • Молоко - 650 мл
Для приготування нашого пирога підготуємо всі необхідні продукти. У цьому рецепті я використовувала пудинг із смаком ванілі і розпушувач. Почнемо з приготування тіста. У чашу комбайна насипати просіяне борошно разом з розпушувачем. Додати цукор і нарізане шматочками вершкове масло. Крутануть до утворення крихти. Використовуємо насадку "металевий ніж".
Додати в тісто 2 курячих жовтка і перекрутити комбайном ще раз. Тісто збереться у кому.
Тісто розділити на 2 частини. Одна частина повинна бути трохи більша за іншу. Кожну частину тіста потрібно покласти в целофановий пакет і прибрати в морозилку на 1 годину.
Через час форму прокласти пергаментом і заламати краю дна, щоб бачити на скільки розкачати тісто. Моя форма 22 * ​​22. Більшу частину тіста натерти за допомогою терки прямо на пергамент, потім руками притиснути до дна за наміченим контуром. Акуратно перекласти пергамент з тістом в форму і сформувати бортики. Тісто наколоти виделкою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 12-14 хвилин.
У сотейник налити половину молока, додати пудинг і цукор, добре розмішати. Влити молоко і поставити сотейник на вогонь. Помішуючи довести суміш до кипіння.
Яблука розрізати на 4 частини, очистити від шкірки і розрізати на скибочки товщиною близько 5 мм. Мандарини розділити на часточки. Викласти фрукти на спечений корж.
Гарячий пудинг вилити на фрукти рівномірно. Дістати з морозилки другу частину тіста і натерти її зверху.
Пиріг випікати 50-60 хвилин, поки верх зарум'яниться. Пиріг повинен повністю охолонути.
Після охолодження пиріг потрібно прибрати в холодильник на кілька годин. Я прибрала на ніч. Після цього при розрізанні шматочки будуть рівними і красивими.
Тепер пиріг можна подавати до чаю або кави. Всіх вітаю з новорічними святами і бажаю здоров'я, миру і тепла в ваших родинах! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі