Простий сливовий пиріг з коньяком

Дуже простий у приготуванні сливовий пиріг на кефірі з коньяком. З коньячною ноткою і соковитою сливою. Ніжний, легкий і простий пиріг до чаю.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне / Борошно - 185 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Кефір - 210 мл
  • Коньяк - 30 мл
  • Розпушувач тіста - 2/3 ч. л.
  • Цукор - 145 г
  • Масло вершкове - 75 г
  • Ванілін - 1 пучок
  • Цукор коричневий - 1 ст. л.
  • Слива - 15 шт
Розігріти духовку до 180 градусів. Миємо сливи (краще брати крепенькие, не м'які). Розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку.
Робимо тісто. Вершкове масло розтопити і остудити. У ємність влити кефір (трохи теплий) + яйце + цукор + коньяк + ванілін = розмішати ложкою. Влити масло. Знову розмішати.
У борошно додати розпушувач і просіяти в рідкі інгредієнти. Просіяти потроху і постійно перемішувати віночком, що б не було грудочок.
Змастити маслом (будь-яким) форму ((у мене 23 см х 23 см). Влити тісто. І викласти на нього сливи досить близько один до одного зрізом вниз. Щодо тіста-можна сміливо брати півтори норми.)) Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
А потім виймаємо з духовки і посипаємо коричневим цукром, злегка, не стараючись). І ставимо допікатися до золотистого кольору.
Готовність перевіряємо зубочисткою. Буде багато соку від сливи, я почекала поки майже весь він випариться і тільки потім витягла пиріжок з духовки.
Остужаем обов'язково! Ріжемо на порції і пригощаємося. Сливовий пиріг з коньяком готовий!
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі