Пиріг "Пряний гарбуз"

Як же я люблю гарбузовий пиріг! І не втомлююся колекціонувати рецепти їх приготувань. Хочу вам запропонувати приготувати разом зі мною один з найвдаліших варіантів. Простий гарбузово-горіховий пиріг, шоколадом, прянощами і вершковою глазур'ю.

Інгредієнти

тісто

  • Гарбуз - 500 г
  • Горіхи волоські (крупно рубані) - 60 г
  • Яйце куряче - 4 шт
  • Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
  • Цукор - 180 г
  • Масло виноградної кісточки (або соняшникова без запаху) - 280 мл
  • Розпушувач тіста - 11 г
  • Спеції (мелена суміш для пряників, в складі: кориця, бадьян, гвоздика, аніс, імбир, мускатний горіх) - 1 ст. л.
  • Шоколад темний (краплі або крупно рубаний шоколад) - 60 г
  • Масло вершкове (не багато, для змащування форми) - за смаком

глазур

  • Масло вершкове (розм'якшене) - 60 г
  • Сир вершковий (типу Филаделфия або Маскарпоне) - 150 г
  • Цукрова пудра - 50 г

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8

Найкраще брати гарбуз сорту "баттернат" з горіховим присмаком і маслянистої м'якоттю. Але можна і іншу.
Гарбуз очистити і натерти на дрібній тертці.
Яйця збити з цукром до побіління маси. Потім поступово додати олію, не перестаючи збивати.
Додати в тісто гарбуз, горіхи, шоколад і спеції. Перемішати.
Потім просіяти в тісто борошно, змішане з розпушувачем. Ретельно перемішати лопаткою. Форму (у мене діаметром 24 см і висотою 8 см) змастити вершковим маслом, помістити в неї тісто. Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів. 55-60 хвилин, до сухої скіпки.
Тим часом, змішати міксером всі інгредієнти для глазурі - вершковий сир, вершкове масло і цукрову пудру.
Ось такий вийшов пиріг. Дати йому не багато охолонути, витягти з форми.
Після повного охолодження пирога, покрити його глазур'ю кімнатної температури.
Пиріг виходить не вологим, але і не сухим. Багатим на смак і досить ситним. Зберігати краще в холодильнику.
Цей простий гарбузовий пиріг приємно гармоніює з чашкою кави або чаю. Неможливо встояти. Готуйте з задоволенням! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі