Пиріг можна пекти з сезонними фруктами, хоча зараз нектарини і персики, не кажу вже про яблука, можна знайти на прилавках в будь-який час року. Дуже смачне поєднання хрусткого пісочного тіста і ароматної ніжної фруктової начинки. Цей пиріг з яблуками на сметані виходить великим, вистачить усім! Спробуйте.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне / Борошно (тісто) - 500 г
- Масло вершкове (тісто) - 250 г
- Жовток яєчний (тісто) - 3 шт
- Цукор (тісто + 4 ст.л. в начинку) - 200 г
- Сметана (тісто) - 4 ст. л.
- Розпушувач тіста (тісто) - 2 ч. л.
- Цедра лимона (цедра одного лимона, натерта на дрібній тертці) - 1 шт
- Нектарин (начинка) - 500 г
- Яблуко (начинка) - 3 шт
- Пудинг ванільний (2 пачки по 40 г) - 80 г
- Ванільний цукор (начинка)
- Молоко (начинка) - 800 мл
- Сухарі панірувальні / Панірування (можна не використовувати) - 3 ст. л.
Час приготування: 120 хвилин
Кількість порцій: 16