Пиріг на кислому молоці з ягодами

Раджу кожному дізнатися, як приготувати пиріг на кефірі (або кислому молоці) з фруктами і ягодами - один з простих у приготуванні, але смачних пирогів. Штрейзель, пісочне тісто і ягоди... що може бути краще? Кефір в даному рецепті можна замінити кислим молоком або кислої сметаною. Головне, щоб молочний продукт був скислим. Обов'язково чергуйте додавання борошна і кефіру під час замісу тіста. Таким чином у вас вийде злегка грудкувате, ідеальне для даного пирога тісто. Раджу вам брати соковиті сезонні ягоди або фрукти: малину, полуницю, смородину, абрикоси або сливу. Не забудьте підготувати штрейзель, він утворює на пирозі хрустку апетитну кірочку. Приготуйте цей простий пиріг до чаю, він смачний!

Інгредієнти

  • Вершкове масло - 100 г (або маргарин)
  • Цукор - 130 г (+ 3 ст. ложки для крихти)
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Борошно - 400 г (320 г в тісто, 80 г для крихти)
  • Вершкове масло - 60 г (для крихти)
  • Сіль - 1/3 ч. л.
  • Сода - 1/3 ч. л.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Яйце - 2 шт
  • Кефір - 250 мл
  • Ягоди і фрукти - 1 скл.

Кількість порцій: 6

Час приготування: 1 ч. 30 хв

Приготуйте крихту: борошно з цукром і холодним вершковим маслом перетріть до стану крихти. Поставте крихту в холодильник.
Цукор змішайте з ванільним цукром, м'яким вершковим маслом або маргарином і перетріть до однорідності віночком або вилкою. По одному додайте яйця, кожен раз добре перемішуючи масу віночком.
Додайте сіль. Кефір змішайте з содою. Чергуючи, додайте просіяне борошно з розпушувачем і кефір до тіста, кожен раз злегка розмішуючи тісто лопаткою.
Тісто має вийти грудкуватим і неоднорідним, так що не перемішуйте довго. В останню чергу додайте борошно і злегка перемішайте тісто. Форму для випічки змастіть вершковим маслом і посипте манкою.
Вилийте у форму тісто, розрівняйте і зверху викладіть ягоди і фрукти. Посипте пиріг борошняної крихтою і випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 1 годину. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі