Пиріг "Листя під снігом"

Ось і настали у нас перші нічні заморозки. Вранці вся трава і зелені листя покриті білим інеєм. Одразу захотілося спекти щось затишне і домашнє. Приготуйте цей морквяний пиріг, він смачний.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Олія - ​​70 мл
  • Цукор - 140 г
  • Цедра апельсина - 1 ст. л.
  • Сік - 50 мл
  • Горіхи волоські - 1 горст.
  • Цукати - 1 горст.
  • Сода - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Морква - 1 шт
  • Яблуко - 1 шт
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Гвоздика - 1 ч. л.
  • Горіх мускатний - 1 пуч.
  • Кардамон - 1 пуч.
  • Айва - 1/3 шт

крем

  • Цукрова пудра - за смаком
  • Рікотта - 200 г
  • Желатин - 10 г
  • Вода - 50 мл
  • Цедра лимона - 1 ч. л.
  • Сметана - 2 ст. л.

Час приготування: 90 хвилин

Кількість порцій: 8

Незважаючи на довгий список інгредієнтів пиріг дуже простий у приготуванні. Сміливо можна виключити будь-які прянощі, якщо вони вам не подобаються. Яйця з цукром збити міксером до густої білої піни. Додати олію, апельсиновий сік, терту моркву, яблуко, апельсинову цедру, цукати з апельсинового варення і 1 плід цидония / або 1/3 айви.
Акуратно перемішати все з просіяним з содою і розпушувачем борошном, додати прянощі і волоські горіхи.
Чашу мультиварки змастити олією, вилити тісто і встановити режим випічка на 1 ч.10мін. / Або до сухого сірника, оскільки мультиварки у всіх різні /.
Корж розрізати на 2 половини. Для крему рикотту збити з 2 ст. л. сметани і цукровою пудрою / за смаком /, додати терту лимонну цедру. 10 гр. желатину замочити в 50 мл. холодної води на 30 хв., або до його повного набухання. Потім нагріти желатин до повного розчинення, не доводячи до кипіння.
З'єднати желатин з кремом, остудити і нанести його на корж. Накрити другим коржем і прибрати в холодильник на 4 години, або на ніч.
Ось і результат!
Пиріг я прикрасила цукатами з апельсинового варення, гілочкою м'яти і присипала цукровою пудрою.
Корж вийшов одночасно щільним і м'яким, пряним і дуже ароматним. Не змінив своєї структури і на наступний день. Крем володіє приголомшливою ніжною текстурою і тонким лимонним смаком.
Звичайно, чоловік з сином не дали пирогу відстоятися! Крем ще не встиг затвердіти.
А це на наступний день! Крем застиг і вийшов ідеальної консистенції.
Пригощайтеся, мої дорогі! Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі