Ось і настали у нас перші нічні заморозки. Вранці вся трава і зелені листя покриті білим інеєм. Одразу захотілося спекти щось затишне і домашнє. Приготуйте цей морквяний пиріг, він смачний.
Інгредієнти
тісто
- Борошно пшеничне / Борошно - 250 г
- Яйце куряче - 3 шт
- Олія - 70 мл
- Цукор - 140 г
- Цедра апельсина - 1 ст. л.
- Сік - 50 мл
- Горіхи волоські - 1 горст.
- Цукати - 1 горст.
- Сода - 1 ч. л.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Морква - 1 шт
- Яблуко - 1 шт
- Кориця - 1 ч. л.
- Гвоздика - 1 ч. л.
- Горіх мускатний - 1 пуч.
- Кардамон - 1 пуч.
- Айва - 1/3 шт
крем
- Цукрова пудра - за смаком
- Рікотта - 200 г
- Желатин - 10 г
- Вода - 50 мл
- Цедра лимона - 1 ч. л.
- Сметана - 2 ст. л.
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 8
Незважаючи на довгий список інгредієнтів пиріг дуже простий у приготуванні. Сміливо можна виключити будь-які прянощі, якщо вони вам не подобаються. Яйця з цукром збити міксером до густої білої піни. Додати олію, апельсиновий сік, терту моркву, яблуко, апельсинову цедру, цукати з апельсинового варення і 1 плід цидония / або 1/3 айви.
Акуратно перемішати все з просіяним з содою і розпушувачем борошном, додати прянощі і волоські горіхи.
Чашу мультиварки змастити олією, вилити тісто і встановити режим випічка на 1 ч.10мін. / Або до сухого сірника, оскільки мультиварки у всіх різні /.
Корж розрізати на 2 половини. Для крему рикотту збити з 2 ст. л. сметани і цукровою пудрою / за смаком /, додати терту лимонну цедру. 10 гр. желатину замочити в 50 мл. холодної води на 30 хв., або до його повного набухання. Потім нагріти желатин до повного розчинення, не доводячи до кипіння.
З'єднати желатин з кремом, остудити і нанести його на корж. Накрити другим коржем і прибрати в холодильник на 4 години, або на ніч.
Ось і результат!
Пиріг я прикрасила цукатами з апельсинового варення, гілочкою м'яти і присипала цукровою пудрою.
Корж вийшов одночасно щільним і м'яким, пряним і дуже ароматним. Не змінив своєї структури і на наступний день. Крем володіє приголомшливою ніжною текстурою і тонким лимонним смаком.
Звичайно, чоловік з сином не дали пирогу відстоятися! Крем ще не встиг затвердіти.
А це на наступний день! Крем застиг і вийшов ідеальної консистенції.
Пригощайтеся, мої дорогі! Смачного!
Додати новий коментар