Пиріг-кільце з солодкими прошарками

Дуже ошатний, здобний і смачний горіховий пиріг. Він чудово підійде для прикраси святкового столу! Готувати цей дріжджовий пиріг можна в вигляді кільця або звичайного пирога - як вам більше сподобається або в залежності від наявності форми. Тісто, до речі, підійде і для приготування традиційної паски, ватрушок і інший здоби. Приготуйте тертий пиріг, він смачний.

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно - 3 скл.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Ванільний цукор - 1 пакет
  • Сода - 1 пуч.
  • Сіль - 0,25 ч. л.
  • Цукор - 90 г
  • Сметана - 125 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Дріжджі - 1 пакет.
  • Вода (окріп) - 150 мл

горіхова начинка

  • Горіхи волоські - 100 г
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Білок яєчний (крупного яйця) - 1 шт

кокосова начинка

  • Стружка кокосова - 1 скл.
  • Крем - 1 ст. л.
  • Цукор - 1.5 ст. л.
  • Масло вершкове (розтоплене) - 1,5 ст. л.
  • Молоко - 1 ст. л.
  • Яйце куряче (маленьке) - 1 шт

покриття

  • Глазур - 1 пакет

Час приготування: 180 хвилин

Кількість порцій: 1

Приготувати 2 види начинки, змішавши інгредієнти. Заварити 1,5 ст. л борошна крутим окропом. Додати в цю масу цукор, яйце, сметану, ванільний цукор, дріжджі. Залишити опару до появи "шапочки". Просіяти борошно з содою і сіллю. У відерце хлібопічки помістити борошняну суміш і опару. Поставити на режим "Тісто".
Розділити тісто на 16 частин. Розкачати коржі. На 12 коржів розподілити порівну начинку (6 - кокосова, 6 - горіхова). 4 коржі без начинки.
У форму "кільце" укладати по черзі (злегка перекриваючи краї) коржі з начинками в 2 ряди.
Залишилися коржами накрити зверху і закріпити "шви".
Поставити на расстойку (близько години) до збільшення в об'ємі.
Якщо ви не плануєте потім перевертати готовий пиріг і прикрашати глазур'ю, то можна змастити сумішшю жовтка і молока. Випікати при 180 градусах до сухої зубочистки і рум'яного верху.
Готовий горіховий пиріг сам по собі виглядає гідно! Але я вирішила його прикрасити в відповідної тематики свята, полив глазур'ю і додавши сушені квіти. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі