Ще один рецепт легкого в приготуванні пирога на кефірі. Впорається навіть початківець повар! А результат - чудовий! Заходьте! Пригощаю!
Інгредієнти
- Кефір - 500 мл
- Борошно пшеничне / Борошно - 300 г
- Цукор - 200 г
- Соняшникова олія (плюс 1 ст. ложка) - 125 мл
- Какао-порошок - 2 ст. л.
- Сода (під ніж) - 1 ч. л.
- Масло вершкове - 200 г
- Цукрова пудра - 200 г
- Йогурт (білий) - 320 г
- Шоколад темний - 20 г
У мисці змішати борошно, цукор і соду. Додати какао-порошок. Перемішати. Додати кефір і соняшникову олію. Перемішати ложкою.
Форму 30х40 змастити маслом і посипати борошном. Зайве борошно просто витрусити з форми.
Викладаємо тісто в підготовлену форму. Розрівняти ложкою. Випікати в розігрітій духовці при 200 гр. 15 хвилин.
Готовий корж відразу ж викладаємо з форми на решітку. Повністю остудити.
Приготуємо крем. Збити вершкове масло, одну столову ложку соняшникової олії і цукрову пудру до білого кольору.
Обережно, ложками, додаємо йогурт, постійно збиваючи. Саме йогурт! Він додасть кислинку, яка тут просто необхідна!
Зверху на корж викладаємо крем. Залишити в холодильнику мінімально на 2 години. У мене стояв ніч.
Розтопити шоколад і прикрасити пиріг за вашим бажанням. Солодкий пиріг на кефірі готовий. Я не встигла сфотографувати цілий пиріг. Куди й подівся...
Заходьте в гості!
Додати новий коментар