Простий гарбузовий пиріг на сметані за текстурою більше схожий на суфле. За допомогою цього рецепта я домоглася того, що мій чоловік і свекруха їли гарбуз! Вони ніколи його не їли! Бачила в інтернеті дуже схожий рецепт, викладу свій.
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 6
Інгредієнти
- Гарбуз (вказано вага запеченого гарбуза) - 400 г
- Маргарин - 150 г
- Сметана - 4 ст. л.
- Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
- Білок яєчний - 3 шт
- Цукор - 3 ст. л.
- Кориця - 1 пуч.
- Журавлина (клюква сушена, можна замінити на родзинки) - 1 горст.
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
Гарбуз запекти і охолодити, відділити від шкірки. На виході нам потрібно 400 грам.
Збити білки з цукром, додати маргарин розм'якшений, сметану, борошно, розпушувач, корицю, збити все. Слідом гарбуз, знову збити і в кінці журавлину. (Журавлину запарити окропом заздалегідь хвилин на 10).
Беремо силіконову форму у вигляді квітки і викладаємо в неї тісто.
Випікаємо 35 хвилин при 200 * С, виходить ось така апетитна квітка. Зверху скоринка, всередині ніжна як суфле.
Прикрашаємо за бажанням, у мене була глазур. Наш простий гарбузовий пиріг готовий. Всім смачного!
Додати новий коментар