Пиріг "Гарбузова квітка"

Простий гарбузовий пиріг на сметані за текстурою більше схожий на суфле. За допомогою цього рецепта я домоглася того, що мій чоловік і свекруха їли гарбуз! Вони ніколи його не їли! Бачила в інтернеті дуже схожий рецепт, викладу свій.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 6

Інгредієнти

  • Гарбуз (вказано вага запеченого гарбуза) - 400 г
  • Маргарин - 150 г
  • Сметана - 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 200 г
  • Білок яєчний - 3 шт
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Кориця - 1 пуч.
  • Журавлина (клюква сушена, можна замінити на родзинки) - 1 горст.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
Гарбуз запекти і охолодити, відділити від шкірки. На виході нам потрібно 400 грам.
Збити білки з цукром, додати маргарин розм'якшений, сметану, борошно, розпушувач, корицю, збити все. Слідом гарбуз, знову збити і в кінці журавлину. (Журавлину запарити окропом заздалегідь хвилин на 10).
Беремо силіконову форму у вигляді квітки і викладаємо в неї тісто.
Випікаємо 35 хвилин при 200 * С, виходить ось така апетитна квітка. Зверху скоринка, всередині ніжна як суфле.
Прикрашаємо за бажанням, у мене була глазур. Наш простий гарбузовий пиріг готовий. Всім смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі