Перевернутий сливовий пиріг з маком

Бабине літо в розпалі, на вулиці чудова золота осінь, навколо незвичайна краса, яка надихає створити щось таке ж яскраве і ніжне! Сьогодні я вам знову пропоную спекти сливовий пиріг з маком. Ця солодка парочка не тільки робить пироги надзвичайно смачними, а й чудовими на вигляд. Цей пиріг в фарбах осені обов'язково сподобається вам і вашим близьким. Приготуйте тертий пиріг, він теж смачний.

Інгредієнти

пиріг

  • Борошно пшеничне / Борошно - 180 г
  • Мак (мелений) - 50 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Цукор - 130 г
  • Сметана - 3 ст. л.
  • Ванільна есенція (або 10 г ванільного цукру) - 0,5 ч. л.
  • Лимон - 1 шт
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Слива - 500 г

сироп

  • Цукор - 100 г
  • Вода - 2 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 12

У мене форма розміром 20х28 см, можна робити в круглій формі діаметром 26 см.
Приготувати продукти. Борошно просіяти з розпушувачем, якщо у вас немелений мак, розмолоти його в кавомолці. Якщо вам мак не подобається, замість нього можна використовувати мелені горіхи. Зливи помити, розрізати навпіл і видалити кісточки, з невеликого лимона зняти цедру і видавити три столових ложки соку.
Розм'якшене масло збити з цукром.
Додати яйця, збити. Потім додати сметану, лимонний сік, цедру, корицю, ванільну есенцію, перемішати.
Додати борошно з розпушувачем, мак, перемішати. Якщо тісто вам здасться густим, додайте ще ложку сметани або молока.
У кухлик насипати цукор, додати воду і на невеликому вогні, не перемішуючи, почекати поки цукор розчиниться.
Дно форми застелити папером для випічки, розкласти сливи розрізаною стороною вниз, вилити зверху сироп. Поки я робила фотографії, він у мене встиг засахариться, але нічого страшного.
На сливи вилити тісто, розгладити по поверхні. Поставити пиріг в розігріту духовку і випікати при температурі 175 градусів. У мене він пікся рівно 40 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готовий сливовий пиріг вийняти з духовки і трохи остудити у формі, потім перевернути на сервировочну дошку або блюдо і обережно зняти папір.
І хоча пиріг хороший і сам по собі, але в оточенні осіннього листя це просто нереальний красень!
Запрошуйте всіх до столу, приємного чаювання!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі