Ошатний манний пиріг

Це один з найпростіших і смачних пирогів на основі манної крупи. У кожної господині є свій улюблений рецепт такого смачной ласощі. Традиційний маннік готується без борошна (люблю і такий рецепт), але в нашій сім'ї прижився «манний пиріг». Він виходить смачним, ніжним, а головне дуже оригінальним в оформленні! Такий «ошатний» манний пиріг стане прикрасою будь-якого столу! І навіть якщо у вас інші інгредієнти для тіста, додайте какао і дайте волю фантазії! Спробуйте приготувати тертий пиріг, це смачно.

Інгредієнти

  • Крупа манна - 1 скл.
  • Борошно пшеничне / Борошно - 1 скл.
  • Цукор (якщо любите послаще, то додайте трохи більше) - 1 скл.
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Кефір - 2 скл.
  • Какао-порошок (для більш насиченого кольору можна додати 3 ст.л.) - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 90 г
  • Сода (без верху) - 1 ч. л.
  • Ванілін - за смаком
  • Олія (для змащування форми)

Час приготування: 70 хвилин

Кількість порцій: 8

Додаємо в кефір соду і манну крупу, перемішуємо і залишаємо для набухання на 20-30 хвилин. В цей час, розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукром і ванільним цукром, додаємо яйця.

Коли манна крупа розбухне, виливаємо масу в суміш масла, цукру і яєць і ретельно перемішуємо. Додаємо борошно і знову перемішуємо. Тісто виходить середньої густини. Ділимо тісто на 2 рівні частини, в одну частину додаємо какао-порошок і добре перемішуємо.

Приступаємо до формування пирога. У змащену олією форму (у мене діаметр 22 см.) По черзі по 2-3 ст. ложки викладаємо тісто. В кінці зубочисткою робимо малюнок за бажанням. Відправляємо форму в духовку, розігріту до 200 градусів на 35-40 хвилин.

Для точності - перевіряємо готовність за допомогою сірника або зубочистки. Якщо паличка залишилася сухою - значить наш манний пиріг готовий. Виймаємо пиріг з форми і кладемо на красиву тарілочку, даємо йому трохи охолонути. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі