Морквяно-грушевий пиріг

Сьогодні у нас "хмари ходять похмуро", жодного просвітку. Вирішила я спекти щось позитивно-яскраве і радісне. Так народився цей чудовий морквяний пиріг. Він надзвичайно смачний, пишний і симпатично руденький. Заходьте на вогник!

Інгредієнти

  • Морква - 180 г
  • Груша - 500 г
  • Яйце куряче (великі) - 2 шт
  • Цукор - 120 г
  • Олія соняшникова - 50 мл
  • Борошно пшеничне / Борошно - 280 г
  • Борошно цільно-зернове - 70 г
  • Розпушувач тіста (12 г) - 1 пач.
  • Цукрова пудра (на посипку)
  • Сік лимонний - 2 ст. л.

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 10

Розмір форми 20х28 см. Ось набір основних продуктів.
Моркву і груші очистити, видаливши з груш серединки, за бажанням можна додати ще й яблучко. Щоб груші в процесі очищення не темніли, складати їх в миску з холодною водою і лимонним соком.
Моркву натерти на середній тертці, а груші на крупній, перемішати.
Яйця збити з цукром до отримання світлої маси. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою додати соняшникову олію. В отриману масу додати моркву з грушами, перемішати.
Пшеничне борошно просіяти з розпушувачем, додати цільно-зернове, перемішати і додати до решти продуктів, перемішати. Тісто має вийти в'язким, можливо, знадобиться додати одну або дві ложки цільно-зернового борошна.
Форму застелити папером для випічки, вилити тісто у форму, розрівняти поверхню.
Пиріг пекти в розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 45-50 хвилин. Якщо не впевнені в готовності, знизити температуру до 160 градусів і потримати його ще хвилин 7 - 10. Орієнтуйтеся по своїй духовці, але пересушувати пиріг не потрібно. У процесі випічки пиріг набуває золотистий колір.
Пиріг дістати з форми, остудити. За бажанням посипати цукровою пудрою.
Пухнастий і трохи вологий пиріг готовий. Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі