Морквяно-вівсяний пиріг

Морквяний? Або вівсяний? Або морквяний?... ні, вівсяний! Уффф... Усі хороші, улюблені і корисні - ці два пирога раптом стали «темою сезону» в нашому домі. Ось тільки який спекти на цей раз? Настав час об'єднати рецепти і поставити в сумнівах точку! Спекла морквяний пиріг з горіхами вівсяний. Спробуйте також гарбузовий пиріг, він добрий.

Час приготування: 120 хвилин

Кількість порцій: 12

Інгредієнти

  • Морква - 150 г
  • Пластівці вівсяні - 150 г
  • Сироватка (або вода / сік) - 150 мл
  • Олія - ​​40 мл
  • Цукор - 60 г
  • Борошно пшеничне / Борошно - 80 г
  • Борошно житнє - 80 г
  • Крохмаль - 2 ст. л.
  • Ізюм - 100 г
  • Горіх мускатний - 2 ч. л.
  • Сода - 2 ч. л.
Моркву натерти на тертці. Оскільки дрібно натерта морква в пирогах малопомітна, на цей раз взяла тертку крупніше - хотілося підкреслити наявність корисного овоча в готовому пирозі. Але в цілому - кому як подобається.
Не можу сказати, що послідовність закладки продуктів, яка описана тут, єдино вірна, але роблю зазвичай так.
У миску з морквою додаю вівсяні пластівці, цукор, родзинки, заливаю масу сироваткою і рослинним маслом. Перемішую. Геркулес беру самий звичайний, не швидкого приготування.
Відміряю борошно житнє і пшеничне, просіваю. Цього разу замість крохмалю додала пару ложок висівок. Так, просто захотілося. Перемішую. Духовку можна було включити і раніше, але все-таки вирішила вівсяним пластівцям дати час трохи настоятися, а моркві, якщо вона того забажає, - виділити сік. Все це для того, щоб краще розуміти консистенцію тіста - раптом захочеться підкоригувати. Тому духовку включила тільки зараз.
Хоча я все вагами відміряла, грами в рецепті вказала... але з різними продуктами буде різний результат. Я орієнтувалася виключно на консистенцію і навіть додала пару столових ложок сироватки після замісу.
Коли духовка нагрілася до 180 градусів, додала в тісто мускатний горіх і соду. Якщо замість сироватки використовувати воду або сік, тоді потрібно додати кислоту (сік лимона / оцет) для реакції соди, або розпушувач замість соди. Перемішала. Виклала в форму. Зверху посипала чорним кунжутом.
Пиріг спікся через годину. Після вимкнула духовку і залишила пиріг остигати, трохи відкривши дверцята (точніше, залишивши щілинку - щоб волога не накопичувалася).
Смачного!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі