Рецепт з горіховим кремом "Зимова казка"

Це мій перший досвід приготування вегетаріанських рецептів. У пирозі немає ні вершкового масла, ні яєць, але, незважаючи на все цей морквяний пиріг з горіховим кремом за своїми смаковими якостями не поступиться скоромним пирогам і цілком гідний святкового столу. Готуйте горіховий пиріг, він смачний!

Інгредієнти

тісто

  • Борошно пшеничне / Борошно (цільнозернове, можна звичайне; тут і далі стакан 250 мл) - 1 скл.
  • Крупа манна - 1 скл.
  • Цукор - 1 скл.
  • Вода - 250 мл
  • Олія - ​​1/2 скл.
  • Пюре фруктове (яблучне) - 1/2 скл.
  • Соєвий соус - 2 ст. л.
  • Насіння льону - 2 ст. л.
  • Насіння соняшнику - 2 ст. л.
  • Сода - 1/2 ч. л.
  • Морква (натерта на дрібній тертці) - 1 скл.
  • Спеції (кориця, мускатний горіх, гвоздика, імбир і т і.)

крем

  • Молоко (рослинне: мигдальне, соєве і т і.) - 250 мл
  • Горіхи кешью / Кешью - 100 г
  • Цукор - 50 г
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
У склянку наливаємо 2 ст. л. соєвого соусу, доливаємо воду або простого молока до позначки 250 мл. У цьому розчині замочуємо манну крупу. Ненадовго, поки робимо інші приготування.
Просіваємо борошно і соду. Додаємо цукор і насіння льону та соняшнику. Також можна додати улюблені спеції. Я взяла 1/2 ч. л. кориці.
Моркву натираємо на дрібній тертці. Для пирога потрібно 1 склянка (250 мл) тертої моркви.
Фруктове пюре (краще всього підійде яблучне) добре збиваємо з рослинним маслом.
З'єднуємо борошняну суміш з замоченою манною крупою і олійно-фруктової емульсією. Перемішуємо до повного з'єднання інгредієнтів.
Додаємо терту моркву. Ще раз перемішуємо. Тісто має бути як густа сметана. При необхідності підсипаємо ще борошна. Такі фактори як консистенція пюре, соковитість моркви і щільність борошна можуть відрізнятися.
Викладаємо тісто в підготовлену форму і випікаємо при 160-170 градусах до готовності. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки. Також форма і товщина тіста в формі для випічки також впливають на час випікання. Чим більше форма і менше шар тіста, тим швидше спечеться пиріг. У силіконових формах вироби печуться швидше, ніж, наример, в скляних або керамічних.
Поки печеться пиріг, приготуємо горіховий крем. Для цього потрібно замочити горіхи в теплому молоці. Приблизно через годину вони стануть м'якше. Час залежить від якості і свіжості горіхів. Після цього молоко злити і подрібнити їх в однорідну масу з цукром. Поступово підливати відлите раніше молоко, домогтися потрібної консистенції крему. Відрегулювати смак на цукор за допомогою лимонного соку.
Коли морквяний пиріг буде готовий, остудити його в формі. Остиглий пиріг звільнити від форми і нанести на нього горіховий крем. Для приготування густого крему мені не вистачило горіхів. Сподіваюся, Ви будете уважніше щодо кількості запасів! З наступаючим Новим роком!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі