Молочний простий пиріг

Чудово ніжний, вершковий і простий пиріг до чаю! Просто, ситно і доступно! Якраз для зимових чаювань. Заходьте! Приготуємо горіховий пиріг разом! Запрошую із задоволенням!

Час приготування: 30 хвилин

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездріжджове - 500 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Цукор тростинний - 100 г
  • Молоко - 100 мл
  • Масло вершкове - 50 г
  • Цукрова пудра (для прикраси)
  • Горіхи волоські (мелені, для прикраси)
Підготуємо продукти. Їх не багато.
Розморожене тісто розгортаємо в тонкий пласт і ріжемо на 4 частини.
Вершкове масло розтоплюємо звичним способом. Маслом рясно змащуємо обидві сторони пластів тіста.
Форму застилаємо пергаментом. Пласти тіста довільно звертаємо - трояндочками, воланчиками або просто як ганчірочки і укладаємо в форму. Складочок повинно бути багато. Так цікавіше і смачніше! Таким чином обробляємо всі пласти.
Далі в окремій ємності збиваємо яйця. Додаємо цукор.
Збиваємо гарненько і додаємо молоко. Знову збиваємо вінчиком.
Далі заливаємо цією сумішшю добре промазані вершковим маслом і довільно укладені пласти тіста. Виливайте порціями! Обов'язково трусіть, щоб рідина проникла в складочки тіста! Рідина повинна покривати тісто на 1/2 - на 3/4. Тому молока може знадобитися трохи більше або трохи менше. Все буде залежати від величини форми. Верхній діаметр моєї форми 20 см. Молока у мене пішло близько 120 мл. Відправляємо в духовку для випікання на 50 хвилин при температурі 180 градусів Цельсія.
Дістаємо пиріг. Остужаем на решітці. Простий пиріг до чаю готовий!
Остиглий пиріг нарізаємо і пригощаємося.
Смачного і доброго здоров'я!

Додати новий коментар

Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі